Digidexo.com

Årsaker til Oral Thrush

Årsaker til Oral Thrush


Oral trost er en infeksjon i munnen som kan påvirke folk i alle aldre. Kjenne symptomer og mottakelighet faktorer kan hjelpe deg i å være mer sannsynlig å gjenkjenne infeksjon i deg selv eller andre. Behandlinger varierer avhengig av helsetilstanden til personen som er involvert, med alder som en tilleggsfaktor.

Definisjon

Oral trost er en sopp infeksjon i fôr av munnen og på tungen. Uakseptable sopp organisme er Candida albicans.

Årsaker

Ulike sykdomstilstander eller helsemessige forhold kan påvirke kroppens motstand å bekjempe invaderende organismer. Noen forhold påvirker immunsystemet ditt, noe syre / base-balansen.

HIV / AIDS: HIV-viruset omfatter infeksjon-kampene evnen til kroppen din, noe som gjør trøske en opportunistisk infeksjon. Det vises vanligvis bare hvis nivåer av virus-bekjempelse celler som kalles CD4 falle under 300.

Diabetes Mellitus: For diabetikere hvis blodsukkerkontroll er dårlig, eller hos personer som har diabetes, men vet ikke det, gir det høye blodsukkeret Candida albicans organismer et perfekt miljø for å trives.

Kreft: Immunsystemet blir ofte undertrykt, enten fra selve sykdommen eller fra behandlinger som kjemoterapi og / eller stråling som hemmer kroppens evne til å bekjempe infeksjoner.

Organ Transplant: De immuno-undertrykkende medisiner som organtransplanterte pasienter er nødvendig å ta for å hindre organavstøting gjøre kroppen mer mottakelig for trøske.

Ta antibiotika eller steroider: Antibiotika kan noen ganger ødelegge de sunne organismer i kroppen som hindrer infeksjoner som trøske. Steroider forårsake immunsystemet til å være mindre effektive.

Å være svært unge eller svært gamle: Det er ikke uvanlig for spedbarn å ha en muntlig trost infeksjon, og heller ikke for eldre.

Generelt dårlig helse: Ill helse påvirker alle systemene i kroppen din, inkludert dens evne til å bekjempe infeksjoner.

Symptomer

Den avslørende symptom er et hvitt belegg (lesjoner) på tungen eller andre deler av den indre munnen likner fløyel eller cottage cheese. Hvis dette belegg skrapes bort, vil det være liten blødning eller intens rødhet i det underliggende vev. Selv om det er mer vanlig at dette belegget for å være på den tunge og / eller indre kinn, kan det også være til stede i tannkjøttet, taket i munnen og mandlene.

Over tid kan lesjoner øke i antall og størrelse og kan strekke seg inn i halsen. Dette påvirker spiserøret, forårsaker en sår hals og kanskje vanskeligheter med å svelge.

Behandling

Hvis du eller barnet ditt utvikler smertefulle hvite lesjoner i munnen, se en lege eller tannlege.

Behandlinger varierer, avhengig av alder på personen som har trøske og hennes generelle fysiske tilstand.

Friske voksne: Eating usøtet yoghurt eller tar acidophilus kosttilskudd kan være alt som er nødvendig for kroppen å gjenopprette normale, friske organismer som bekjemper den muntlige trost infeksjon. Hvis dette ikke helbrede infeksjonen, kan legen forskrive soppdrepende medisiner.

Voksne med nedsatt immunforsvar: Sannsynlig, vil legen forskrive soppdrepende medisiner (e) å behandle trøske.

Barn: Hvis et barn i god helse utvikler trøske, kan en lege foreslå å ha barnet spise usøtet yoghurt til å gjenopprette den riktige sunn balanse i munnen. Hvis denne metoden ikke helbrede infeksjonen, kan en soppdrepende medisiner være foreskrevet.

Spedbarn: Din lege vil sannsynligvis foreskrive en soppdrepende medisiner.

Forebygging / løsning

Når du tar antibiotika eller steroider, herunder bruk av et kortikosteroid inhalator, spise usøtet yoghurt eller supplere din diett med acidophilus.

Etter å ha brukt et kortikosteroid inhalator, skyll munnen og / eller pusser tennene.

Se tannlegen regelmessig og følge hva tanntråd / børsting regime anbefales. Protese wearers må holde sine proteser rengjøres regelmessig.

Ansvarsfraskrivelse

Dette innholdet er ikke ment å erstatte eller være en erstatning for råd gitt av helsepersonell.