Digidexo.com

Hva er årsakene til Dull lavere magesmerter hos kvinner?

Hva er årsakene til Dull lavere magesmerter hos kvinner?


Lavere magesmerter hos kvinner kan være et tegn på et alvorlig problem. På grunn av de ekstra organer som finnes i de kvinnelige nedre del av magen, inkludert livmor, eggstokker, eggledere og livmorhalsen, kan profesjonell intervensjon være nødvendig for å fastslå den eksakte årsaken til magesmerter.

Cyster på eggstokkene

Smerter forbundet med cyster på eggstokkene kan være en konstant eller periodisk kjedelig verke i bekkenet som kan eller ikke kan stråle til nedre rygg og lår. En ovarialcyste kan oppstå når en hårsekken, som er produsert normalt ved eggstokkene og frigjør progesteron og østrogen, fortsetter å vokse, og kan fylles med blod.

Bekken inflammatorisk sykdom (PID)

Kvinner som lider av PID ofte oppleve kjedelig, konstante smerter i nedre del av magen. PID er en infeksjon i livmoren, egglederne og andre reproduktive organer som kan skade vev og føre til infertilitet, svangerskap utenfor livmoren og kroniske bekkensmerter. Det kan være en komplikasjon av en seksuelt overførbar sykdom, som for eksempel klamydia eller gonoré.

Cystitt

Blærekatarr er en infeksjon i urinveiene som er forårsaket av betennelse i blæren. Kvinner med blærekatarr kan oppleve ubehag i magen i tillegg til en brennende følelse mens urinering. Symptomene kan forverres umiddelbart før menstruasjonssyklusen.

Blindtarmbetennelse

Den innledende kjedelig verke av blindtarmbetennelse kan begynne rundt navlen før skifte til nedre høyre del av magen. Magen kan bli øm å ta på og smerte kan forverres på grunn av en hoste eller andre brå bevegelser. Den vanligste behandlingen for blindtarmbetennelse er å ha tillegget kirurgisk fjernet.

Ektopisk graviditet

En graviditet utenfor livmoren, eller svangerskap utenfor livmoren, oppstår når et befruktet egg ikke implantat i livmorveggen, men i stedet utenfor livmoren hvor utviklingen er umulig, oftest i egglederen. Hvis svangerskap utenfor livmoren revner før medisinsk intervensjon er mulig, vil det skade organ der det er implantert og kan være livstruende. Kvinner opplever en graviditet utenfor livmoren kan ha mild smerte på den ene siden av magen eller bekkenet.

Forstoppelse

Nedre magesmerter og sjeldent eller hard avføring er symptomer på forstoppelse. Kvinner som ikke drikker nok vann, som spiser en diett lav på fiber, tar visse medisiner eller ikke får tilstrekkelig mosjon kan bli forstoppet. Gravide kvinner ofte lider av forstoppelse.