Digidexo.com

Hvite blodprosent Spørsmål og svar

Hvite blodprosent Spørsmål og svar


Du kan ikke se dine hvite blodceller når du kutter deg selv fordi hvite blodlegemer er mikroskopisk i størrelse. Hvite blodceller lages i benmargen. Sørg for at legen din bestiller en hvit blodprosent som en del av den årlige fysiske eksamen. En hvit blodprosent avslører mye informasjon om din helse.

Defintion

Spørsmål: Hva er hvite blodlegemer?
Svar: Hvite blodceller er de fargeløse eller hvite blodceller som er en del av blodet ditt. Hver består av en kjerne og cytoplasma.
Spørsmål: Hva gjør de?
Svar: De hjelper kroppen å bekjempe infeksjoner og sykdom.
Spørsmål: Hvor mange typer av hvite blodlegemer er det?
Svar: Det er fem typer hvite blodceller.
Spørsmål: Hva er deres navn og funksjoner?
Den vanligste type hvite blodceller, nøytrofile celler er. Det bekjemper bakterieinfeksjoner.
Den nest vanligste typen er den lymfocytter. Sine kamper virusinfeksjoner.
Den tredje mest vanlige typen er monocytt. Det renser opp celle rester etter en infeksjon og beskytter vev fra ukjente rusk.
Neste er eosinophil. Det kamper parasittinfeksjoner og blir sett når du har allergier.
Den basofile er den minst vanlige type. Du ser det når det er en allergisk reaksjon, parasitt infeksjon, eller når overflødig blødning oppstår.

Normaler

Spørsmål: Hva er en normal hvite blod teller?
Svar: Omtrent 4.500 til 10.000 hvite blodlegemer per mikroliter er normalt. De normaler varierer noe avhengig av laboratoriet som utfører testen.

Spørsmål: Hva er en normal antall for hver type hvite blodlegemer?
Svar: De fleste laboratorier uttrykke normale tellinger av hver type hvite blodlegemer som en rekke prosentene.
Neutophils 50-70%
Lymfocytter 15-40%
Monocytter 4-13%
Eosinofile 0-3%
Basophils 0-1%
Resultater variere noe for hvert avhengig laboratoriet.
Spørsmål: Hvordan er en hvit blodprosent gjort?
Svar: Du må ha ditt blod trekkes av en profesjonell i form av en venepunksjon. En profesjonell løper det oppsamlede blod gjennom en maskin oppnå resultatene. Unormale resultater nødvendig lage en blodutstryk av laboratoriet profesjonell.
Spørsmål: Hva er et blodutstryk?
Svar: En blodutstryk er et tynt lag av blodet plassert på en liten rektangulær glass slide. Beising raset lar den profesjonelle for å se de hvite blodceller under et mikroskop.

Abnormals

Spørsmål: Hva betyr et lavt antall hvite blodlegemer?
Svar: Leukopeni er navnet gitt til et lavt antall hvite blodlegemer. Uten nok hvite blodceller, er du mer utsatt for infeksjoner.
Spørsmål: Hva er årsaken til et lavt antall hvite blodlegemer?
Svar: Chemo og strålebehandling forårsake et lavt antall hvite blodlegemer. Andre vanlige årsaker inkluderer noen typer leukemi, aplastisk anemi, noen infeksjoner og folinsyre.
Spørsmål: Hva betyr et høyt antall hvite blodlegemer?
Svar: Leukocytose betyr en forhøyet antall hvite blodlegemer. For mange hvite blodlegemer signal problemer i kroppen din.
Spørsmål: Hva er de vanligste årsakene til et høyt antall hvite blodlegemer?
Svar: Et høyt antall neutophils betyr at du har en bakteriell eller soppinfeksjon. Revmatoid artritt, visse typer leukemi og steroid medisiner også føre til en økning i nøytrofile.
Den vanligste årsaken til et høyt antall lymfocytter er mononukleose. Andre virale infeksjoner og lymfatisk leukemi øke antall lymfocytter i blodet.
Økninger i de andre typer hvite blodceller er mindre vanlig.
Spørsmål: Hvem kan hjelpe hvis antall hvite blodlegemer er for høyt eller for lavt?
Svar: Legen er kjent med de vanligste årsakene til et høyt eller lavt antall hvite blodlegemer. Henvise deg til en hematologist (en lege som spesialiserer seg på blodsykdommer) er gjort hvis han mistenker et alvorlig problem.