Digidexo.com

Bivirkninger av Interferon

Interferon er et antiviralt legemiddel som også går under merkenavnet Betaseron.The stoffet er en menneskeskapt kopi av et protein i blodet som er laget naturlig i kroppen ved visse typer hvite blodceller som en immunrespons for å motvirke en infeksjon. Det er best å kjenne til virkninger og bivirkninger av interferon før du tar det.

Funksjon

Ifølge Drug.com "Interferon er et stoff som brukes for behandling av relapserende multippel sklerose." Interferon er ikke en kur for multippel sklerose, men det er effektivt i å redusere hyppigheten av tilbakefall og vil redusere frekvensen av utviklingen av sin fysiske funksjonshemming. Det er også brukt til å behandle enkelte typer kreft som multippel myelom, leukemi og nyrekreft. Interferon kan bare bli administrert ved injeksjon.

Side Effects

Bivirkningene av interferon kan være oppført som vanlige bivirkninger, sporadisk bivirkninger og alvorlige bivirkninger. Vanlige bivirkninger er kvalme, oppkast og mageproblemer sammen med diaré eller forstoppelse. Det kan også være lavgradig feber, frysninger, generell sykdomsfølelse med smerter og plager i muskler og ledd. Andre vanlige bivirkninger er hevelse på injeksjonsstedet, hodepine og tretthet.

Sporadiske bivirkninger

Noen personer som tar interferon kan lide et tap av appetitt eller, hvis de tar stoffet for lengre perioder av gangen, tynning av håret. Depresjon, kan overdreven søvnighet og forvirring oppstår, for det meste i eldre pasienter. Tap av fruktbarheten kan påvirke menn og kvinner. Menn kan bli ute av stand til å få barn og kvinner kan utvikle amenoré (fravær av menstruasjonssyklusen).

Alvorlige bivirkninger

De mest alvorlige bivirkningene av interferon inkluderer alvorlig hodepine, svimmelhet og nervøsitet med alvorlig angst og alvorlige magesmerter. Misfarging eller sammenbrudd av huden på injeksjonsstedet eller uforklarlige blåmerker, blødning eller tegn på gulsott i huden eller det hvite i øynene. I tillegg kan det være varme og kalde følelser, brystsmerter og suicidale tanker og atferd. Oppsøk øyeblikkelig medisinsk hjelp for noen av disse bivirkningene.

Allergisk reaksjon

En allergisk reaksjon er en alvorlig livstruende medisinsk nødstilfelle. Oppsøk øyeblikkelig medisinsk hjelp for noen av følgende tegn og symptomer: kløe, utslett, eller elveblest, eller hevelse i ansikt munn svelg og tunge eller kortpustethet og vanskelig å puste.

Betraktninger

For å unngå legemiddelinteraksjoner diskutere med legen din din tidligere sykehistorie og alle medisiner du kan ta inkludert vitaminer eller andre over skranke medisiner. Interferon bør ikke tas hvis du er gravid eller ammer. Ikke bruk interferon hvis du er allergisk mot det, eller har en allergi mot menneskelig albumin.