Digidexo.com

Hva er Toric Astigmatism?

De fleste har hørt av astigmatisme. Det er trolig en av de viktigste grunnene til at mange av oss endte opp med briller som en gutt. I utgangspunktet er astigmatisme en tilstand der selve strukturen i øyet, nemlig hornhinnen, er ikke symmetrisk, noe som vil ha en innvirkning på måten vi ser verden rundt oss.

Astigmatisme

Astigmatisme er i utgangspunktet en ufullkommenhet i øyet. Det relaterer seg til krumningen på hornhinnen, som er den front-mest-delen av øyeeplet. Normalt er denne delen av øyet symmetrisk, i hovedsak betyr at hele overflaten er forholdsmessig fra side til side og opp og ned. Men når du har astigmatisme, et segment av hornhinnen er ikke buet på nøyaktig samme måte som resten. Tilstedeværelsen av denne ufullkommenhet vil påvirke synet ditt. Hvor mye det påvirker din visjon vil være i direkte sammenheng med alvorlighetsgraden av ufullkommenhet.

Toric Astigmatisme

Toric astigmatisme er faktisk i referanse til den korrigerende enhet som brukes til å behandle astigmatisme. Når du ansette bruk en kontaktlinse for å ta vare på astigmatisme, du virkelig ønsker linsen seg til å komme tilbake til nøyaktig samme posisjon det var før blinke (objektiver vil vanligvis rotere når en person blinker). Siden linsene er formet på en slik måte å imøtekomme for ufullkommenhet i hornhinnen, hvis de skulle rotere, ville utbedrings være malplassert, og synet ditt ikke lenger ville bli justert. Når en torisk linse brukes til å korrigere astigmatisme, vil det alltid dreie tilbake til riktig posisjon for å justere syn for astigmatisme.

Symptomer

Det vanligste symptomet på astigmatisme er tåkesyn. Dette kan være en ganske liten til ganske alvorlig uskarphet. Du kan også oppleve en viss forvrengning i tråd med visjonen. Dette vil vanligvis bare påvirke bare et segment av synet ditt, siden det vil være i forhold til ufullkommenhet i kurven av hornhinnen din. Mange ganger, vil folk også lider hodepine, mer så som et resultat til øyeplager øyet prøver å justere en persons syn.

Årsaker

Oftere enn ikke, ble du født med astigmatisme, og det har bare forverret seg over tid. Denne nedgangen, så å si, kan være på grunn av belysning der du pleier å lese, avstanden mellom øynene og en dataskjerm eller en TV-skjerm, en annen visjon problem som har fått deg til å myse og andre potensielle årsaker. Det kan også være et resultat av en skade på øyet selv eller i en operasjon for å korrigere et problem visjon.

Behandling

Hvis du har astigmatisme, vil du mest sannsynlig bli utstyrt med et par glass eller kontaktlinser for å korrigere synsproblemer. Når du velger kontakter, vil de være enten harde eller myke linser, som er en relativt ny utvikling. År siden, den eneste typen kontaktlinser som kan behandle astigmatisme var av den harde variasjon, siden denne typen objektiv i utgangspunktet holder seg på plass (det roterer ikke ved å blinke som sett i de myke linser). Nå som det er toriske linser som roterer tilbake til riktig posisjon for å justere synet ditt, kan folk bruke myke linser for sine astigmatisms.