Digidexo.com

Bivirkninger av Travoprost

Travoprost er en reseptbelagte medikamenter som brukes til å behandle symptomer på øyesykdom glaukom. Den behandler også symptomer på forskjellige andre øye-relaterte sykdommer, slik som okulær hypertensjon. Travoprost forvalter høye nivåer av trykk inne i øynene. Synkende trykk på innsiden av øynene hjelper i å stoppe blindhet oppstår. Den kommer i øyedråper skjema. Det er flere mulige bivirkninger som kan skje grunn til å ta Travoprost.

Vanlige bivirkninger

Det finnes ulike felles Travoprost bivirkninger. Disse bivirkningene har en tendens til å være mindre, siden de vanligvis går unna som øynene tilpasse seg dråpene. Men hvis du finner disse bivirkningene spesielt plagsomme eller vedvarende, bør du informere legen din. Disse bivirkningene inkluderer uskarpt syn, øyne som er blodskutte, følelsen som det er noe på innsiden av øyet, øyevipper vekstendringer, mer tåreproduksjon, tørrhet i øyne, ubehag, kløe og hodepine.

Alvorlige bivirkninger

Alvorlige bivirkninger er usannsynlig, men mulig med Travoprost bruk også. Hvis du bør legge merke til noen tegn til alvorlige bivirkninger, må du søke legebehandling. Disse mulige skadelige bivirkninger er langsom hjerterytme, endringer i synet, skorpedannelse i øyet eller øyelokket, brystsmerter, betennelse, hevelse, smerte, utflod, irritasjon, øyenfarge eller øyelokkene blir mørkere, og ekstrem svimmelhet eller hodepine.

Allergiske Reaksjoner

Det er noen alvorlige allergiske reaksjoner som kan også skje med Travoprost bruk. Hvis du har en allergisk reaksjon på disse øyedråper, må du få øyeblikkelig medisinsk hjelp. Noen tegn på allergisk reaksjon på denne medisinen er tetthet i brystet, utslett, elveblest, pustevansker, kløe og hevelse i tunge, munn, lepper og ansikt.

Gravide og ammende Kvinner

Travoprost kan føre til spontanaborter hos dyr. Som et resultat, er gravide frarådes å bruke disse øyedråper for sikkerheten til sine ufødte barn. Dessuten er det ubekreftet om hvorvidt Travoprost utskilles i morsmelk. Derfor bør ammende kvinner diskutere Travoprost bruk med sin lege på forhånd.

Forsiktig

Visse typer mennesker bør bruke Travoprost øyedråper med ekstra forsiktighet. Disse menneskene er de som har hevelse i macula området av deres øyne, så vel som de som har iris betennelse.