Digidexo.com

Typer av Multivitaminer

Typer av Multivitaminer


Multivitaminer består av en rekke vitaminer og mineraler som er pakket sammen til én pille for lettere å øke eventuelle ernæringsmessige mangler i kostholdet ditt. Vitamin inntak bør kompliment et sunt balansert kosthold og holder seg til det anbefalte daglige rasjon eller tilstrekkelig inntak. Det er egne kategorier av multivitaminer på markedet rettet mot de ernæringsmessige kravene til enkeltgrupper. Disse målgruppene består av menn, kvinner, barn og eldre.

Barnas Supplements

Vanligvis disse kosttilskudd inneholder vitamin A og E, biotin, folsyre og mineralet sink. Det er vanlig for barnas multivitaminer for å komme i en sweet-flavored chewable skjema for å gjøre å ta dem mer behagelig. Evidence konflikter om RDA av vitaminer hos barn. Noen eksperter sier de ikke trenger dem i det hele tatt, mens noen hevder at de gjør, men de er enige om at et balansert og variert kosthold er nøkkelen til ditt barns helse. Unngå multivitaminer som inneholder jern som de kan være skadelig for barn. Statistikk viser at jern forgiftning er den viktigste dødsårsaken gjennom utilsiktet overdosering hos barn.

Menns Supplements

Vitaminer og mineraler bidra til å holde immunsystemet og fordøyelsessystemet sunt. Menn trenger mer magnesium enn andre målgrupper som de har en høyere andel muskelmasse enn kvinner. Magnesium kan også beskytte mot hjerte-og prostataproblemer senere i livet. Det er en forskjell i krav for menn og kvinner er vitamin og mineral inntak, hovedsakelig på grunn av nivåene av hormoner i hvert kjønn og de fysiologiske forskjellene mellom de to, men det er enighet om at begge kjønn krever vitaminene A, C, E og sink til bistå i å opprettholde en sunn kropp.

Kvinners Supplements

Kvinner gå gjennom en rekke fysiske forstyrrelser som menstruasjon, graviditet og menopause, og det er på grunn av dette at deres vitamin og mineral krav er justert for å passe i disse prosesser. Tap av blod i den månedlige syklusen betyr at en kvinne kan være mangelfull i jern og må erstatte dette med et supplement. Tar B6 og niacin, kalsium og mangan kan også lindre menstruasjonssmerter. Multivitaminer med klaseormedrue eller isoflavoner (phytooestrogens) kan også hjelpe på tidspunktet for overgangsalder og kan balansere ut hetetokter.

Senior Supplements

Multivitaminer rettet mot seniorer inneholder B6, B12 og folsyre fordi eldre ofte mangler i disse vitaminer og mineraler som blant annet bidrar til å skape røde blodceller og reparere skadede celler. B6 støtter nervesystemet og kan forebygge tretthet og anemi. B12 er kjent for å understøtte hver eneste celle i kroppen og beskytter også mot anemi, mens folsyre kan hindre demens. Eldre mennesker er ernæringsmessig mangelfull i forhold til yngre mennesker fordi de ikke spiser så mye som appetitten reduseres og metabolisme bremser ned.