Digidexo.com

Slik begrenser mettet fett

Slik begrenser mettet fett


Bekymringer om mettet fett er ikke bare for de som lider av høyt kolesterol, som å spise sunt kan forhindre en rekke helseproblemer. Å vite hvordan du skal kutte mettet fett fra kosten din er et viktig våpen mot fedme, hjertesykdom og type 2 diabetes.

Slik begrenser mettet fett

•  Innse at mettet fett kommer hovedsakelig fra animalske produkter, inkludert behandlet kjøtt, smør, meieriprodukter og egg. Rødt kjøtt og fete kjøttstykker er mye høyere i mettet fett, så ved å rett og slett holde seg til magert kjøtt, fjærkre og fisk kan du i stor grad redusere fettinntaket.

Hold deg til magre meieriprodukter, inkludert yoghurt, ost og melk. Men når du velger meieriprodukter, lese etikettene nøye, som mange har tilsatt sukker, kjemiske søtstoffer og farger samt andre skadelige tilsetningsstoffer. Spille det trygt og velger økologiske meieriprodukter, eller kutte fettet helt og gå med organiske, ikke-GMO soya eller ris melkeprodukter.

Nyt dine egg uten åk, en rask måte å redusere mettet fett uten å kutte dine egg. Eggehviter kan brukes i stedet for hele egg i de fleste oppskrifter, inkludert baking.

Les produktetiketter nøye, så mange snack mat og pakke elementer inneholde mettet fett for å bevare friskhet og holde svarer sprø.

Begrens bruken av tropiske oljer, som kokos og palmeolje, som de er noen av de få planteoljer som inneholder mettet fett. Husk, lese etiketter vel, som kokos og palmeolje er vanlige tilskuddene til pakket mat.

Bytt fra tradisjonelle smør til pålegg laget av ikke-trans-fett vegetabilske oljer. Mens de fleste myke margariner er lav i mettet fett, har de en tendens til å være høy i kjemiske tilsetningsstoffer. Sørg for å lete etter alle naturlige merker som har "expeller Presset" på etiketten.