Digidexo.com

Dry Eye Syndrome & Tetracycline

Tørt øye syndrom er en samling av symptomer som kan være forårsaket av mange ulike faktorer, inkludert aldring, og kan være både belastende og smertefull. Det finnes en rekke forskjellige former for behandling lider av tørr-øye-syndrom, alt fra bevisst arbeider for å blinke oftere, til kirurgi, for å prøve tetracyklin, som er et bredspektret antibiotikum.

Tetracyklin

Tetracyklin kan hjelpe til å kontrollere tørt øye-syndrom ved å redusere inflammasjon på okulær overflate, så vel som i de meibomian kjertler. Tetracyklin primære formål er som et antibiotikum. Det er ofte foreskrevet for behandling av akne, rosacea, Chlamydia, og et par andre forhold. Det kan tas oralt, eller i tilfelle av øyeinfeksjoner, anvendt som en øyensalve.

Dry Eye Syndrome

Tørre øyne syndrom kjennetegnes ved kronisk tørre øyne på grunn av feil tåreproduksjon, eller rifter som fordamper for raskt. Det kan føre til visjon forvrengning og uskarphet, samt røde og irriterte øyne. For kontaktlinsebrukere, kan tilstanden være spesielt smertefullt. Den langsiktige bruk av kontaktlinser kan føre til tørre øyne syndrom, som kontakter redusere nerve sensasjon på hornhinnen.

Bivirkninger

Hvis du er gravid eller ammer, ikke ta tetracyklin. Tegn på en allergisk reaksjon er: hevelse i ansiktet - inkludert tungen og halsen - elveblest og pustevansker. Stopp bruken umiddelbart og ringe legen din hvis du har noen av disse symptomene. Andre mulige bivirkninger er diaré, magesmerter, kvalme, hud følsomhet, hodepine, gulsott, tretthet, hals sår, feber og frysninger, mørk urin og leddstivhet.

Drug Interaction

Tetracyclin kan forstyrre p-piller, så bruk alternative beskyttelse mens du tar tetracyclin. I tillegg fortelle legen din dersom du tar noen av følgende medisiner: antacids, kolesterol medisiner, tretinoin, ethvert produkt som inneholder vismut subsalicylate (Pepto-Bismol), blodfortynnende medisiner som warfarin, andre antibiotika, samt eventuelle vitamin, mineral-eller urte kosttilskudd, spesielt sink, jern, kalsium og magnesium.

Hvordan ta Tetracycline

Hvis du tar tetracyclin muntlig, følg instruksjonene på etiketten nøyaktig. Ikke ta tetracyklin lenger enn som anvist. Hvis du bruker et øye salve, sørg for å vaske hendene godt først. Deretter presse om en 1-cm stripe av salve på din nedre øyelokk ved å trekke nedre lokket bort fra øyet. Hold øynene lukket i et par minutter, slik at salven å nå infeksjonen. Pass på å holde spissen salven applikatoren ren og bare plassere den ned på en ren overflate, for eksempel et papirhåndkle. Dette vil bidra til å forhindre eventuelle nye bakterier fra å komme i kontakt med øyet.