Digidexo.com

Salmonella forgiftning Behandling

Salmonella forgiftning er et felles navn for en sykdom kalt salmonellose. Det er en infeksjon forårsaket av bakterien salmonella, forårsaker hodepine, feber, oppkast, diaré og magekramper. Salmonella er vanligvis overføres gjennom mennesker eller dyr avføring, rått kjøtt, rå fjørfe og rå sjømat.

Væsker

Salmonella forgiftning forsvinner vanligvis av seg selv i fem til syv dager, med symptomer avtagende etter en eller to dager. Vanligvis den eneste behandlingen som trengs er spytt. Akutt oppkast og diaré kan føre til dehydrering, derfor er det viktig å drikke for å erstatte væske. Du kan drikke vann, juice, sportsdrikker, buljong eller buljong-baserte supper, eller du kan suge på is chips. I alvorlige tilfeller kan intravenøs væske være nødvendig.

Antibiotika

I tilfeller der salmonella sprer utover tarmen, blir antibiotika er nødvendig. Salmonella kan spre seg til blodet og deretter til andre organer eller andre områder av kroppen din. Hvis ikke omgående behandles, kan det føre til dødsfall. Antibiotika som trimetoprim-sulfametoksazol, ciproflaxin eller ampicillin benyttes. Noen av komplikasjoner av å spre salmonella inkluderer leddsmerter, smertefull vannlating og øyeirritasjon. Denne tilstanden kalles Reiters syndrom, som kan vare i måneder eller år, og kan føre til kronisk leddgikt.

Sykehusinnleggelse

Alvorlige tilfeller av salmonella forgiftning kan kreve sykehusinnleggelse fordi oppkast og diaré er så alvorlige at behovet for intravenøs væske blir kritisk. Noen mennesker er mer utsatt for en mer alvorlig sykdom med salmonella. Disse inkluderer spedbarn, eldre og personer med et svekket immunsystem.

Forebygging

For å hindre salmonella forgiftning, sørg for å lage kjøttdeig, egg og fjærkre. Aldri spise mat som har rå egg i dem. Umiddelbart etter å ha jobbet med rå fjørfe eller andre rå kjøtt eller sjømat, vaske hendene, bestikk og kjøkkenflater. Bruk ekstra forholdsregler med matvarer som er ment for eldre, spedbarn og de med lav immunitet. Vask hendene grundig med såpe og vann etter å berøre fugler, kyllinger, krypdyr eller kjæledyr avføring. Vask alltid hendene med såpe og vann etter toalettbesøk.

Betraktninger

Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, er det omtrent 40 000 rapporterte tilfeller av salmonellose i USA hvert år. Det antas at det virkelige antall er langt høyere på grunn av milde, ikke-rapporterte tilfeller. De anslår at det er ansvarlig for ca 400 dødsfall hvert år. Ifølge Food and Drug Administration, kan salmonella også være forbundet med meieriprodukter, reker, fisk, kokos, salatdressinger, sauser, kakao, sjokolade, gjær og peanøttsmør.