Digidexo.com

Hvordan er lymfatisk kolitt behandlet?

Lymfatisk kolitt

Lymfatisk kolitt er egentlig en betennelse i tarmer. Men i motsetning til andre inflammatoriske tarmtilstander befinner svelling ikke sett på overflaten av tykktarmen. Med lymfatisk kolitt, du er faktisk arbeider med en mobil endring. Ofte referert til som bare mikroskopisk kolitt, ser fôr av tykktarmen en økning i antall lymfocytter. For de fleste mennesker, økningen i denne type hvite blodlegemer forårsaker diaré, kramper og oppblåsthet. Hvis du skulle utvikle denne tilstanden, vil du følger en systematisk form for behandling.

Diet

Av alle de tingene du kan gjøre for å behandle lymfatisk kolitt, kosthold er vanligvis den mest gunstig form for behandling. Men dette kosttilskudd endring er ikke opptatt av å innlemme visse matvarer i din spising diett; det handler mer om å eliminere vanlige "triggere" fra kostholdet ditt.

Fett er den desidert største skyldige av ubehag for personer med lymfatisk kolitt, så unngå mat med høyt fett, særlig mettet fett og trans fett. Når du har begrenset fettinntaket, se på hvor mye koffein du drikker i en gitt dag, siden produkter som inneholder dette stimulerende kan også be diaré, kramper og oppblåsthet forbundet med denne tilstanden. Meieriprodukter er en annen trigger for denne formen for kolitt, noe som gjør melk, ost, yoghurt og iskrem problematisk fare. Selv mat høy i fiber eller krydder kan føre til problemer med fordøyelsen.

Medisinering

Hvis endringer i kostholdet mislykkes å produsere resultater, er neste trinn vanligvis legemidler. Det innebærer ofte noen form for reseptfrie eller reseptbelagte antidiarrheal medisiner som endrer frekvensen av intestinal sammentrekninger. Med lymfatisk kolitt, kolon kontrakter mer enn det beroliger, tvinge avfalls å passere på en raskere hastighet enn normalt og forårsaker vannaktig, løs avføring. Bremse muskelsammentrekninger gir mer væske til å bli absorbert av tarmen, og dermed hardere avføringen.

Derfra kan legen anbefale kolestyramin å behandle diaré ved å bidra til å absorbere galle som kan forårsake eller forverre tilknyttede symptomer. Eller du kan selv trenger kortikosteroider (så vel som andre anti-inflammatoriske) for å redusere intestinal hevelse, som kan lindre diaré, kramper og andre kjennetegnene lymfatisk kolitt. I sjeldne tilfeller kan immundempende medisiner også gå en lang vei å behandle denne tilstanden.

Kirurgi

Når diett og medisiner bevise ineffektiv (eller tilstanden din er mye mer alvorlig), kan du faktisk trenger et kirurgisk inngrep for å fjerne de delene av tykktarmen poserer de fleste problemer. Selv om dette er en relativt sjelden form for behandling, er det et alternativ, spesielt når lymfatisk kolitt i stor grad påvirker din livskvalitet.