Digidexo.com

Hvordan oppdage og håndtere en Pinworm Infeksjon

Hvordan oppdage og håndtere en Pinworm Infeksjon


Barnemark infeksjon er svært vanlig og vanligvis ikke føre til alvorlige komplikasjoner. Symptomer på infeksjon er vage og ikke alltid lett å identifisere som relatert til tilstedeværelsen av pinworms. Når diagnosen, er relativt enkel og smertefri behandling; men kan reinfection være et problem på grunn av Barnemark egg, som forblir levedyktig i hjemmemiljø i flere uker under riktige forhold.

Hvordan oppdage og håndtere en Pinworm Infeksjon

Deteksjon og behandling

•  Innse at Barnemark infeksjoner er svært vanlig og ikke isolert til folk med dårlig hygiene eller skitne vaner. Pinworms er parasittiske rundormer spres når mennesker konsumerer pinworm egg, som klekkes i tarmen; ormer har utseendet av tynne, hvite tråder.

Undersøke noen nighttime kløe i anal området. Om natten, reiser den kvinnelige ormen fra tarmen til endetarms området for å legge sine egg. Det er denne prosessen som utløser kløe rundt anus, den viktigste ytre tegn på infeksjon.

Prøv å identifisere ormer direkte ved å observere din avføring for å se etter deres tilstedeværelse. Hvis et barn er berørt, kan foreldre også sjekke barnets anal området i løpet av natten for å lete etter mark eller plasser et stykke cellofan tape over anus ved sengetid (dette kan felle egg, som beviser Barnemark infeksjon).

Se din lege for å få båndet sjekket for tilstedeværelse av Barnemark egg for å bekrefte en infeksjon. Legen kan da foreskrive den mest effektive behandlingen for din situasjon.

Spør om å behandle hele familien (hvis det er flere medlemmer i husstanden) for å hindre ny infeksjon. Behandlingen består av to doser av anti-parasitt medisin, administrert to ukers mellomrom.

Vask alt sengetøy og undertøy daglig under behandling. Berørte personer bør ikke dele vaskekluter med andre familiemedlemmer, og bør bruke en klut til å vaske sine endetarms området og en annen klut for å vaske resten av kroppen.

Sjekk steder hvor mange barn samles, slik som barnehager, hvis reinfeksjon blir en pågående problem. Mennesker bære pinworms, men dyr ikke gjør det, så det er ikke nødvendig å ha familiens kjæledyr behandlet.

Hint

  • Instruere familiemedlemmer i grunnleggende håndvask prosedyre som en viktig forebyggende tiltak. Skrape anal regionen kan overføre egg. Reinfeksjon kan skje via sengetøy og gjenstander i hjemmet når de har kommet i kontakt med egg.
  • Barnemark infeksjon bør bekreftes av en lege før du starter noen over disk behandlinger.