Digidexo.com

Bearbeidet mat med soya

Bearbeidet mat med soya


Soyalecitin og soyaolje er inkludert i et overveldende antall behandlede matvarer. Soya tilsetningsstoffer forbedre visse matvarer ved å opptre som en emulgator, noe som betyr at det fungerer å holde andre ingrediensene sammen som i kakao og kakaosmør av en candy bar. Matvarer som vanligvis inneholder soya inkluderer sjokolade, cookies, salatdressinger, supper, sauser, margarin og vegetariske kjøtterstatninger.

Majones og salatdressinger

De fleste salatdressinger inneholder soyaolje som hovedingrediens. Ved avlesing av etiketten kan ingrediensen bli oppført bare som vegetabilsk olje, som vanligvis er bare et annet navn på soyabønneolje. Majones er laget av soyaolje og egg.

Frosne middager

Frosne middager, inkludert pasta og TV-middager, har ofte soya lecithin som en ingrediens når sauser, sauser eller kjøtt er til stede. Soya lecithin er noen ganger brukt til å "strekke" kjøttprodukter for å holde prisene lave. Asiatiske frosne matvarer som stir fry middager, egg ruller og stekt ris ofte inneholder soyaprodukter i form av soyasaus.

Frosne & Hermetiske Brød

Soya holder deigen setter seg fast og forbedrer dens evne til å stige. Soyalecitin kan bli funnet i frosne rundstykker og hermetisert brøddeig. Du vil også trolig se soyalecitin i panerte kjøtt og bakervarer av samme grunn.

Sukkertøy, kjeks og junk mat

Candy barer og informasjonskapsler inneholder soya lecithin. Mengde kreative varianter av cookie snack kaker, sukker wafers, frokostblandinger sugerør og candy bar iskrem alle inneholder soya ingredienser.

Vegetariske Meats

Vegetariske kjøtterstatninger kommer i en rekke former. For eksempel, teksturert vegetabilsk protein (TVP), tofu og soya er vanlig i vegetariske middager. Hvis du spiser en burger som ikke er bønne basert, det mer enn sannsynlig inneholder soyaprodukter.

Fast Foods

Som tidligere nevnt, vegetabilsk olje, panerte produkter og bearbeidet kjøtt inneholder soya. De fleste fast food-kjeder steke mat med vegetabilsk olje, selge panerte matvarer som kylling anbud og kylling karbonader, eller selge bearbeidet kjøtt som inneholder soya for å holde kostnadene nede.