Digidexo.com

Hva er farene ved å ta for mye fiskeolje?

Hva er farene ved å ta for mye fiskeolje?


Fiskeolje inneholder essensielle næringsstoffer som har en rekke helsemessige fordeler for menneskekroppen. Statistikk på amerikanske dietter viser den gjennomsnittlige amerikaner spiser ikke nok av syrer som fiskeolje inneholder. Det er lett, men å forbruke for mye fiskeolje, som kan føre til noen farer.

Identifikasjon

Fiskeolje farer, samt fordeler, faktisk kommer fra omega-3 fettsyrer kalt eikosapentaensyre (EPA) og dokosaheksaensyre (DHA), som finnes i fisk og fiskeolje ekstrakt, melder Maryland Medical Center Encyclopedia.

Typer

Mesteparten av av risikoen ved å ta for mye fiskeolje kommer fra skadelige forurensninger og / eller reaksjoner med fiskeolje. De typer farer forbundet med inntak av for mye fiskeolje spenner fra mindre irritasjon til mulig død.

Mindre effekter

Fiskeolje er kjent for å føre til ubehag, men ikke-letale bivirkninger, slik som oppblåsthet, gass og diaré.

Alvorlige effekter

Fiskeolje i store mengder (vanligvis mer enn 3 gram daglig) kan forårsake blødninger og til og med føre til hemoragisk hjerneslag eller hjerneblødning, spesielt hos personer som lett får blåmerker eller har blødningsproblemer. Fisk og naturlig fiskeolje ekstrakt kan inneholde farlige miljøgifter som kvikksølv og dioksin, som kan føre til sykdom og død.

Forebygging / løsning

US Environmental Protection Agency anbefaler at folk mest utsatt for fiskeolje forurensninger, for det meste små barn og gravide mødre, begrenser naturlig fisk til ikke mer enn 2 til 6 gram i uken og butikk-kjøpte fisk til 12 gram i uken. De som er utsatt for blødning bør begrense fiskeolje inntaket til ikke mer enn 3 gram per dag. Ved hjelp av en time-release supplement eller mellomrom ut fisk inntaket kan vanligvis redusere oppblåsthet og diaré.