Digidexo.com

Hvordan bygge opp kroppens organer ved hjelp av Mat

Det er en god idé å spise sunn mat. Sunn mat inneholder viktige vitaminer og mineraler. Hvert vitamin og mineral påvirker og fordeler kroppen din på en bestemt måte. Organer kan ikke opprettholde god helse eller fungere ordentlig uten disse vitaminer og mineraler. Når kroppen ikke får dem det lider. Å forebygge sykdom og sykdom, kan du bygge opp dine organer med sunn mat.

Hvordan bygge opp kroppens organer ved hjelp av Mat

Velg flere matvarer fra hver store matvaregruppe - korn, grønnsaker, frukt, melkeprodukter, kjøtt og bønner. Les etikettene på hver matvare du vurdere. Jo høyere prosentandel av hvert vitamin og mineral oppført på etiketten, jo bedre maten er for deg. Velg matvarer som inneholder den mest næringsverdi.

•  Forstå hva hver vitamin og mineral gjør for deg; vitaminene A, B, C, D, E og K all nytte organer på forskjellige måter. Vitamin A bidrar til å sikre normal vekst og helse øyne og hud. Alle B-vitaminer bidra til å normalisere kroppens funksjoner. Vitamin B12 bidrar med ødelagte nerver og blodmangel. Vitamin B6 hjelper kroppen absorbere andre vitaminer og mineraler. Vitamin C bidrar i forebygging og behandling av skjørbuk og anemi. Vitamin C hjelper også til å opprettholde sunne nivå av syre i urinen, noe som letter nyre helse. Vitamin D bidrar til å hindre skjelettsykdommer. Det hjelper med lave kalsiumnivå i blodet, postoperative muskelsammentrekninger og også hjelper kroppen å absorbere andre viktige vitaminer og mineraler. Sollys inneholder vitamin D. Vitamin E er viktig for lav fødselsvekt babyer. En vitamin E-mangel er alvorlig. Vitamin E er blitt brukt som en behandling for fibrocystiske sykdom i brystet, sirkulasjons-problemer, anemi og lungetoksisitet fra luftforurensning. Vitamin K bidrar til å hindre og helbrede blødningsforstyrrelser. Mineraler bidra til å opprettholde en sunn blod, noe som er avgjørende for god organ helse og funksjon. Mineral mangler kan være alvorlige, og kan føre til forstyrrelser så som anemi og tretthet.

Spis sunn mat konsekvent. Hvis du ønsker å forbedre funksjonen av dine organer må du spise sunt hele tiden; spise sunn mat en gang i blant vil ikke gjøre det. Hvert måltid og snacks du spiser bestemmer din generelle helse. Gjør hvert måltid telle ved å inkludere flere sunne matvarer fra flere matvaregrupper for å sikre at du får nok av vitaminer og mineraler som trengs for å opprettholde god organ helse.

Hold en sunn spising journal ved å liste de sunne matvarer du har spist hver dag, og de ​​vitaminer og mineraler de har i dem. Hvis du er virkelig seriøs om å forbedre helsen din, kroppens funksjon og kosthold, opprettholde en daglig oversikt over hva du spiser vil hjelpe deg å spore din fremgang og helsetilstand. Hold styr på maten du liker som er sunt. Dette vil hjelpe deg å gjøre innkjøp av mat lister. Legg merke til hvordan du føler deg hver dag. Oppmerksom på eventuelle symptomer du har, eller eventuelle symptomer du hatt som har gått bort. Over tid vil du legge merke til hvordan spise sunnere mat forbedrer din generelle helse. Du vil bli syk sjeldnere og har færre helseproblemer. Hvis du er overvektig, vil spise sunnere mat hjelpe deg å miste den ekstra vekten. All denne informasjonen bør registreres i din sunn mat journal. Endringer i energinivå bør registreres også.

Snakk med legen din. Hvis du har en bekymring om din helse eller hvordan du føler deg, er det alltid best å snakke med legen din. Legen kan anbefale et vitamintilskudd, som inneholder alle de essensielle vitaminer og mineraler i ett tygge eller lett å svelge pillen. Hvis du føler du ikke får nok vitaminer og mineraler fra maten du spiser er det en god idé å snakke med legen din om å ta et vitamintilskudd. Mange varianter av vitamintilskudd er tilgjengelige over disk på apoteket.

Hint

  • • En feil kosthold kan føre til tretthet og energitap. Når du spiser sunt vil du øke energinivået.
  • Å ta for mange vitaminer og mineraler kan være giftig. Ikke overskrid anbefalt daglig inntak.