Digidexo.com

Burning Eyes Med Retinitis Pigmentosa

Burning Eyes Med Retinitis Pigmentosa


I USA, er anslagsvis 100.000 mennesker berørt med en ødeleggende øye tilstand som kalles retinitis pigmentosa. Mens vanligvis ikke smertefull, dette er progressiv sykdom ofte en forløper til juridisk blindhet.

Definisjon

Når lyset kommer inn i øyet, projiserer det på en vev kalt netthinnen. I netthinnen er celler som kalles staver og tapper som hjelper prosessen lys og farge. Retinitis pigmentosa er en sykdom i øyet som oppstår når de stenger gradvis slutter å virke, slik at netthinnen å svekkes. Ettersom tilstanden utvikler seg, blir øyet følsomme for lys, noe som kan føre til en ubehagelig følelse av brenning.

Symptomer

Antas å være forårsaket av muterte, arvet gener, utvikler retinitis pigmentosa sakte. Symptomer inkluderer tap av sidesynet, en følelse av blinkende lys, tap av fargesans eller vanskeligheter med å se om natten. Sin debut spenner fra tidlig barndom til midten voksen alder. Leger anbefaler å bruke solbriller når du er utendørs for å beskytte netthinnen og lindre en potensiell brennende følelse.

Behandling

Mens det er ingen effektiv behandling eller kur for retinitis pigmentosa, forskere fortsette å søke svar gjennom kliniske og forsknings studier. I noen tilfeller kan vitamin A kosttilskudd hjelpe langsom sykdomsutvikling. Øyedråper eller et kjølig, fuktig komprimere anbefales for brenning som følger med ekstrem følsomhet for lys.