Digidexo.com

Hva er risikoen for kalsium og vitamin D-mangel?

Hva er risikoen for kalsium og vitamin D-mangel?


Vitamin D er kjent som solskinn vitamin som er viktig for dannelsen av bein og tenner. Kalsium er et mineral som er lagret i ryggmargen; kroppen lagrer sitt eget kalsium før om 35 år, etter som tiden sin eneste kilde til kalsium er gjennom kosthold og kosttilskudd.

Vitamin D Risks

Personer med vitamin D-mangel risiko er de eldre, de som ikke får nok sollys, overvektige, de med en familie historie av mangel og de som er innlagt på sykehus eller bundet til hjemmet.

Kalsium Risks

Folk som er i faresonen for kalsiummangel er de eldre, kvinner med gjentatte svangerskap, de som har hatt ungdomsgraviditeter og kvinner som ammer.

Osteoporose

Osteoporose er en vitamin D og kalsiummangel hos voksne. Bein blir skjør og sprø. Frakturer kan oppstå hvor som helst, men i osteoporose brudd oppstår hovedsakelig i hofte, rygg og håndledd, noe som resulterer i enorm smerte.

Osteomalasi

Osteomalasi er oppmykning av bein på grunn av mangel på vitamin D. Osteomalasi er den voksne form av rakitt hos barn.

Rakitt

Rakitt er en vitamin D-mangel hos barn forårsaker bein å bryte og sprekker lett. Rakitt kan føre til skjelettdeformiteter på grunn av rask vekst, og vitamin D spiller en viktig rolle i de voksende stadier.