Digidexo.com

Hvordan gjør jeg lesebriller ripesikkert gjøre?

Hvordan gjør jeg lesebriller ripesikkert gjøre?


Lesebriller er en nødvendighet for folk som ikke kan se fine print eller arbeid med små objekter uten problemer. Disse glass har en tendens til å være mer utsatt for riper, fordi de ikke bæres hele tiden; å ta dem av og på ofte gjør dem sårbare for uhell som resulterer i fine riper. Siden resept lesebriller er ofte dyre, er det viktig at du bryr deg om dem på riktig måte for å unngå behovet for hyppige utskiftninger.

Hvordan gjør jeg lesebriller ripesikkert gjøre?

•  Bruk en snor eller kjede som vil tillate deg å ta av deg brillene og hvile dem på brystet uten å plassere dem på et bord eller skrivebord. Dette lar dem ubeskyttet og i fare for å bli slått over eller truffet. Slike lanyards kommer i en rekke ulike stiler.

Bruk en briller tilfelle når du ta av deg lesebriller. Plassere dem i den beskyttende vesken og lukker det vil vokte dem mot uhell.

Sett brillene på et beskyttet område på skrivebordet, og aldri hvile dem ned slik at linsene er å berøre overflaten glassene hvile på. De trenger å bli kastet stengt og satt på skrivebordet med den øverste kanten av linsene (den delen som sitter i nærheten av øyenbrynene) hviler på overflaten. Dette vil forhindre belastning på øretelefonene også.

Rengjør linsene med en mikrofiberklut eller kommersielle linse skurefille. Hvis disse ikke er tilgjengelige, våte brillene med varmt vann, påfør en dråpe flytende oppvask såpe, gni dem forsiktig med en myk klut og skyll godt. Ikke bruk vev, papirhåndklær eller andre produkter med mindre de er merket som sikker for bruk på linser. Trefibrene i disse produktene kan forårsake riper.

Spør din optiker for å sette et ripesikkert belegg på linsene, enten når du bestiller dem eller når som helst etterpå. Mange linser, for eksempel polykarbonat, høy-indeks og plastglass, har et slikt belegg bygget i henhold til All About Vision nettside. Spør optikeren om denne funksjonen og be om belegget hvis din ikke ta den med.

Hint

  • Bruk alltid begge hender for å sette på eller ta av deg brillene.
  • Alltid fukte linsene før du rengjør dem. Støv og andre rester vil klø dem hvis du ikke gjør det. Hvis vannet ikke er tilgjengelig, holder brillene nær munnen, ta et dypt pust og puster på dem. Dette vil tåke linsene i noen sekunder, slik at du kan bruke en myk klut til å rengjøre dem.