Digidexo.com

Kosthold for god ernæring

Velge en diett for god ernæring kommer ned til å lære noen grunnleggende prinsipper. En forståelse av det grunnleggende av karbohydrater, fett og protein vil bidra til å skape sunne matvaner i en mannsalder, og effektivt etablere et grunnlag for god ernæring. Når du forstå prinsippene for god ernæring, opprettholde et sunt kosthold blir lettere.

Karbohydrater

Karbohydrater, eller "karbohydrater," har vært målrettet med mange dietter i de siste årene. Snarere enn å eliminere karbohydrater helt, å kjenne de riktige karbohydrater til å velge kan hjelpe deg med å utvikle et sunt kosthold. Karbohydrater er kroppens drivstoff - de gir den energien kroppen din trenger for å fungere. Ved utvikling av en diett for god ernæring, er det viktig å forstå at det er "gode" karbohydrater og "dårlige" karbohydrater. Gode ​​karbohydrater kommer fra hele korn kilder og har en tendens til å være høyere i fiber fordi all sin næringsinnholdet er fortsatt intakt. Bad karbohydrater er alle de "hvite" brød, pasta og ris produkter som har blitt strippet for deres ernæringsmessige verdi gjennom fresing og raffineringsprosessen. Det er viktigere å fokusere på hva karbohydrater du spiser enn hvor mye.

Fett

Fett er viktig for mange kroppsfunksjoner, og det er viktig å ikke kutte fettet ut av kostholdet ditt. Som karbohydrater, det er en forskjell mellom gode og dårlige fettstoffer. Godt fett er enten enumettet eller flerumettet og kommer fra kilder som olivenolje, rapsolje og nøtter. Disse fett kan faktisk gi hjerte-sunn fordeler. Dårlig fett er mettet fett og transfett, og disse kan føre til helseproblemer. Pass på at de fleste av dine fett kommer fra sunne oljer og nøtter, i stedet for smør, fløte og fete kjøtt.

Protein

Protein er viktig fordi det er byggesteinen av muskel i kroppen din, og jo mer muskler du har, jo mer fett du klarer å forbrenne. De fleste av proteininntaket bør komme fra magert kjøtt kilder som fisk og fjærfe eller magre meieriprodukter, hele korn og nøtter. For den gjennomsnittlige person, sørg for at du får minst 60 til 80 gram protein hver dag.

Sunn-Eating Pyramid

Etter sunn spising pyramide retningslinjene er en fin måte å holde seg på sporet med kostholdet ditt. Velg 5 til 7 porsjoner med grønnsaker og frukt hver dag, 3 til 4 porsjoner med magre kjøtt-og meieriprodukter, 2 til 3 porsjoner med hele korn og to porsjoner med sunt fett hver dag. Også drikker 8 til 12 kopper vann om dagen.