Digidexo.com

Gastrointestinale Tegn på hjertesykdom

De fleste mennesker kan tenke på hjertesykdom som først og fremst påvirker brystkassen, men symptomene ofte strekker seg i hele kroppen, inkludert mage området.

Betydning

Varselsignaler på hjerteinfarkt kan komme fra magen. "Smerte kan utvide nedover i mageområdet, og kan føles som halsbrann," ifølge Mayo Clinic.

Kvinner

Magen kvalme og oppkast regelmessig følge hjertet nød. Selv om kvinner også lider brystsmerter, de er mer sannsynlig enn menn for å oppleve gastrointestinale symptomer på hjerteinfarkt.

Abdominal aneurisme

Klassifisert som en form for hjertesykdom, abdominale aortaaneurismer forårsake smerte i mageregionen med symptomer som "en pulserende følelse i magen, og smerte alt fra mild til alvorlig," ifølge Penn State Milton S. Hershey Medical Center.

Aterosklerose

Aterosklerose, eller åreforkalkning, bringer ofte på en abdominal aortaaneurisme som aortaveggen, som går gjennom magen, ballonger og truer med å briste.

Advarsel

Hvis det brudd, vil en abdominal aortaaneurisme forårsake gastrointestinal blødning som krever akutt kirurgi. Nesten halvparten av alle pasienter som opplever dette vil dø før de når sykehuset.