Digidexo.com

Hvordan unngå spredning av influensa

Hvordan unngå spredning av influensa


Ifølge CDC, kommer 5-20% av den amerikanske befolkningen ned med influensa hver vinter. 200.000 mennesker er innlagt på sykehus, og 36.000 mennesker dør av komplikasjoner. Men hvis hver person som hadde influensa kunne unngå å smitte andre, kan vi kutte den hastigheten i omgang? Å vite hvor lenge du er smittsom og hvordan influensa sprer kunne gjøre mye for å hindre så mange fra å bli syk hvert år.

Hvordan unngå spredning av influensa

Ifølge CDC, er du smittsom med influensa for en dag før du har noen symptomer, og for opp til fem dager etter at feberen starter. Så lenge du har feber, bli hjemme.

influensavirus spres gjennom dråper i luften eller på overflater. Dråper komme i luften når en person hoster eller nyser, og kan forbli der i opptil tre timer. Dette er grunnen til at du må dekke munnen når du hoster eller nyser, helst med albuen.

Influensa kan også spres gjennom kontakt med en infisert overflate og deretter kontakte med øynene eller nesen. Sørg for at du vasker hendene ofte, spesielt hvis du hoster og nyser mye. Du kan også bruke alkoholbasert hånddesinfeksjonsmiddel.

Hvis noen i husholdningen din har influensa, kan du prøve å isolere vedkommende til sitt rom eller en seng på sofaen. Sørg for at de spesielt utsatt for influensa, for eksempel eldre eller helt unge, holde avstand.