Digidexo.com

Hva er årsakene til Infected Mandlene?

Mandlene er viktige lymfe organer som hjelper kroppen bekjempe bakteriell infeksjon ved å fjerne inntrengerne fra halsen din. Dessverre er oppslukt celler noen ganger "opprør" og angripe mandlene direkte, forårsaker en velkjent sykdom som kalles betennelse i mandlene.

Mandlene

Det finnes flere forskjellige mandlene i halsen regionen, i henhold til læreboken menneskets anatomi og fysiologi. Disse inkluderer språklige mandlene, tubal mandlene, og svelget mandel. Den største to (og mest sannsynlig til å bli infisert) er de Palatine mandlene på baksiden av munnhulen.

Barn

Under tidlig utvikling, når immunsystemet er å lære å bekjempe infeksjoner, mandlene starte prosessen med å samle bakterier og skape minne immunceller til å motvirke disse bakteriene. Dette er grunnen til betennelse i mandlene er oftest sett hos barn.

Virusinfeksjon

Noen ganger, mandlene bli infisert med et virus, slik som Epstein-Barr-viruset, som også fører mononukleose. Ifølge Mayo Clinic, kan disse infeksjonene føre til pus formasjon som kan spre seg til blodet.

Bakterielle infeksjoner

En mindre vanlig årsak til tonsillitt er en ansamling av bakterier som er filtrert ut av halsen av mandlene. Gruppe A streptokokker, som også forårsaker strep hals, er en hyppig smittekilde.

Behandlinger

Virusinfeksjoner har ingen kur; derfor må viruset gå sin gang før infeksjonen avtar. Bakterielle infeksjoner kan trenge å bli behandlet med antibiotika. Selv vanlig i det siste, er mandel fjerning anbefales kun hvis infeksjonen ikke svarer til andre behandlinger.