Digidexo.com

EXOGENIC Vs. Endogenic Depresjon

EXOGENIC Vs.  Endogenic Depresjon


Eksogen depresjon (også kjent som situasjonsbestemt eller reaktiv depresjon) oppstår når en ekstern hendelse, for eksempel en jobb tap, skilsmisse eller død av en kjær, fører depressive symptomer. Endogen depresjon (eller organisk depresjon) oppstår innvendig, på grunn av hjernens kjemi.

Varighet

Eksogent depresjon er en kortvarig reaksjon på en ekstern situasjon, mens endogen depresjon er kronisk og muligens en livslang tilstand.

Betraktninger

Et individ kan lide av både eksogen og endogen depresjon på samme tid. Faktisk kan skillet ikke være meget nyttig ved behandling av depresjon. Leger er nå mer sannsynlig å se årsaken til depresjon som en kombinasjon av flere faktorer, inkludert genetisk sminke, miljø, opplevelser og hjernens kjemi.

Symptomer

Symptomene på eksogene og endogene depresjon er de samme og kan omfatte konstant tristhet, håpløshet, apati, skyldfølelse eller verdiløshet, tretthet, søvnløshet eller overdreven sove, og selvmordstanker.

Behandling

Eksogene og endogene depresjon blir behandlet på samme måte. Behandlingen inkluderer vanligvis en kombinasjon av psykoterapi ("samtaleterapi") og antidepressiva.

Advarsler

Depresjon er en alvorlig medisinsk tilstand. Hvis du eller noen du kjenner lider av symptomer på depresjon, bør du kontakte lege.