Digidexo.com

Botemidler for en kløende hals

En kløende hals kan være et enkelt symptom på en rekke sykdommer som halsbetennelse, en vanlig forkjølelse eller allergi. Kløe er vanligvis ledsaget av andre symptomer som rennende øyne, rennende nese eller hoste.

Milde tilfeller vanligvis rydde opp innen en dag eller to uten medisin. Hvis problemet vedvarer, er det botemidler for en kløende hals som kan ha deg følelsen bedre på kort tid.

Hold deg hydrert

Noen ganger dehydrering kan føre til en tørr, kløende hals. Tørketrommelen luft i vintermånedene sammen med automatisk varmesystemer innendørs kan forverre problemet enda mer. Prøv å drikke rikelig med vann for å holde seg hydrert og redusere den tørre følelsen som fører til kløe og irritasjon. Drikkevann kan være en av de beste botemidler for en kløende hals.

Salt Water Gurgle

Gargling med varmt vann og salt er en gammeldags, prøvde og sanne rette for et kløende hals. Kok ca tre kopper vann med tre spiseskjeer med bordsalt. La vannet kjøles ned til en varm temperatur. Bruk den til å gurgle, og gjenta behandlingen i løpet av dagen etter behov.

Vaporizor

Fuktigheten fra en varm, damp vaporizer kan gi umiddelbar lettelse for et kløende hals. Det kan også hindre at problemet skjer - spesielt mens du sover. Hvis du pleier å sove med munnen åpen, kan du oppleve kløe eller sår hals når du først våkner om morgenen. En varm damp vaporizer vil holde halsen og nesegangene fuktet.

Ginger

Ingefær er et beroligende middel for et kløende hals. Du kan trykke på et stykke fersk skrelt ingefær rot å trekke ut en teskje av juice. Bland den med en teskje honning, varm det litt og svelge blandingen for lindrende lettelse. Du kan også bratt ingefær i en kopp med varmt vann for å lage en te og tilsett en teskje honning og sitron.

Tumeric og Milk

Tumeric og melk sammen er ansett som et effektivt kløende-hals kur. Bare koke en kopp melk med en teskje av tumeric krydder sammen. La den kjøle seg ned før det er fortsatt varmt nok til å drikke. Drikk melk rett før sengetid i minst tre netter på rad.

Antihistaminer

En kløende hals er ofte et symptom hvis sykdom eller allergier. Det er noen over-the-counter medisiner som kan bidra til å gi lindring. Hvis kløen følger andre symptomer som feber, hevelse eller utslett, bør du oppsøke lege. Du bør også gå til legen din hvis kløende følelsen vedvarer i fem dager eller mer for å utelukke alvorlig sykdom.