Digidexo.com

Hva er bivirkningene av oxymetazoline?

Oxymetazoline er en type medisin som er allment tilgjengelig over disk under en rekke merkenavn. Til tross for sin effektivitet på lindrende nesetetthet, utgjør oxymetazoline en risiko for bivirkninger hos enkelte pasienter.

Typer Vanlige bivirkninger

De vanligste bivirkningene av oxymetazoline brenner, tørrhet og svie i nesen, økt nese og nysing, ifølge Mayo Clinic.

Time Frame

Bivirkningene av oxymetazoline er vanligvis forbigående og gradvis avta som kroppen din blir vant til stoffet, melder Drugs.com.

Advarsel

Til tross for det faktum at den er tilgjengelig uten resept, oksymetazolin er farlig dersom det tas oftere enn hver 12 timer, eller ved en dose høyere enn anbefalt. Symptomer på en overdose av oxymetazoline inkluderer tåkesyn, uregelmessig hjerterytme, tretthet, høyt blodtrykk, nervøsitet, skjelvende og svakhet.

Risiko

Noen pasienter utvikler alvorlige allergiske reaksjoner på oxymetazoline, forårsaker elveblest, pustevansker og hevelse i lepper, ansikt og ekstremiteter. Oxymetazoline også utgjør en liten risiko for kramper eller hallusinasjoner.

Betraktninger

Barn er en større risiko for bivirkninger fra oxymetazoline enn andre pasienter. Hvis du har en historie med type 2 diabetes, en forstørret prostata, glaukom, hjertesykdom, høyt blodtrykk eller hypertyreose, kan det ikke være trygt for deg å ta oxymetazoline, ifølge Mayo Clinic.