Digidexo.com

Tidlig menopause tegn og symptomer

For tidlig overgangsalder er fullstendig opphør av menstruasjon hos kvinner yngre enn 40. Tegn og symptomer på tidlig overgangsalder er de samme som vanlig innsettende overgangsalder (hetetokter, tretthet og uregelmessige perioder, for å nevne noen). De hormonelle endringer og effekter av de endringer knyttet til dette tidlig menopause kan være spesielt belastende --emotionally og physically-- for unge kvinner.

Symptomer

Symptomer på tidlig overgangsalder inkludere alle de typiske overgangsalder symptomer - hetetokter, humørsvingninger, hårtap, hudforandringer (tørrhet, for eksempel), uregelmessig menstruasjon, tyngre perioder, småblødninger, tretthet og vaginal endringer. Hjertebank, svimmelhet, anfall av tankene tåke (midlertidig tap av mental visus) og depresjon er også vanlig.

Identifikasjon

Tidlig overgangsalder bør differensieres fra perimenopause. Perimenopause er det naturlig progresjon av overgangsalder som vanligvis varer i flere år som hormonelle endringer gradvis skje. Ifølge National kvinner Health Information Center, er overgangsalder ikke offisielt overgangsalder før du har vært periode fritt for en full tolv måneder. Under perimenopause, kan mensen endres, bli uregelmessig, lettere eller tyngre på grunn av hormon endringer, men du vil fortsatt ha dem. Denne fasen begynner når en kvinne er i førtiårene eller femtiårene, vanligvis (men det kan også starte i trettiårene).

Time Frame

Menopausale symptomer kan vare i flere år før en kvinnes periode endelig stopper helt. Den fullstendig opphør av menstruasjon kan oppstå når en kvinne er i hennes sent førtiårene eller femtiårene, men opplever dette på et senere alder er ikke nødvendigvis sjeldne. Ifølge National Institutes of Health, hvis menopause oppstår før fylte 40 år, regnes det for tidlig. Som med vanlig overgangsalder, kan tidlig overgangsalder symptomene være milde i begynnelsen, før østrogennivået reduseres mer betydelig.

Behandling

Hormonbehandling er standard for kvinner som opplever tidlig overgangsalder. Hormonbehandling kan lindre noen av symptomene og forhindre at enkelte uønskede effekter av senket østrogennivå - ifølge Mayo klinikken, negative effekter av senket østrogennivå inkluderer hetetokter, tørr skjede, og økt risiko for osteoporose og hjertesykdom.
I tillegg, hvis en kvinne har gjennomgått tidlig overgangsalder og fortsatt ønsker å prøve for en baby via in-vitro fertilisering, er hormonbehandling nødvendig å øke sjansene hun vil bære til termin.

Betraktninger

Andre forhold kan forårsake hormon ubalanse og kan forveksles med tidlig overgangsalder. Ikke nøl med å ta kontakt med din gynekolog eller familie lege hvis du opplever symptomer på hormonelle endringer. Ofte gjennom bare et par enkle tester, en nøyaktig diagnose og riktig behandling kan gis.