Digidexo.com

Photothermal Cancer Therapy

Levedyktighet av nye kreftbehandlinger blir undersøkt regelmessig, og mens de fleste av disse behandlingene vil trolig ikke pan ut som forventet, er håpet fortsatt der at kur for kreft er bare noen få studier unna. Innlemming nanoteknologi i kreftbehandling har åpnet for muligheten for fototermiske behandling - ødeleggelsen av kreftceller med noe mer enn lys.

Kreft

Kreft er en ondartet vekst av celler som forekommer innenfor et område av legemet. I motsetning til de fleste sykdommer som oppstår utad og invadere kroppen, vokser og utvikler kreft innenfra. Dette skjer der celler muterer uventet eller unnlater å dø som programmert. Symptomer på kreft inkluderer natt svette, frysninger, feber og uforklarlig vekttap.

Nanoteknologi

Forstå fototermiske behandling krever en forståelse av de grunnleggende bak nanoteknologi. Ifølge National Cancer Institute, er nanoteknologi etablering og manipulering av ekstremt små biter av materie. En nanometer er 1 / 80,000th bredden av et menneskelig hår, og ved definisjon alle nanoteknologi må være mindre enn 100 nanometer i størrelse, noe som er forbausende liten.

Photothermal Therapy

Photothermal terapi er ideen om å bokstavelig talt "cooking" kreftsvulster med varmeenergi ved hjelp av enkle lysbølger. Ideen er å bygge inn nanopartikler laget av gull innen kreftcellene, da gjelde fokusert energi i form av lys. Dette lyset vil bli absorbert av gullpartiklene og omdannet til varmeenergi, som da vil ødelegge cellene.

Betraktninger

Den største hindringen i bruk denne teknologien er å tvinge gullpartiklene å bli tiltrukket av kreftcellene og samtidig la friskt vev alene. Dette problemet vil sannsynligvis bli løst ved å fokusere på det faktum at kreftcellene har egenskaper i motsetning til de fleste andre celler - et eksempel på dette er at de utstråler en unormal mengde av en forbindelse som kalles epidermal vekstfaktor reseptor (EGFR). De nanorods vil bli bioengineered med en forbindelse som kalles anti-EGFR, slik at når de blir satt inn i kroppen de er tiltrukket av kreftcellene som magneter av motsatt polaritet.

Fordeler

Den primære fordelen med denne behandlingen er en ny kur for kreft. Hjelpe til det, er imidlertid det faktum at denne behandling lover en løsning for kreft som unngår utilsiktet skade på ellers friske celler. Dette er langt fjernet fra de i dag metoder for behandling, slik som kirurgi og strålebehandling, der normalt vev er ofte uunngåelig skåret ut sammen med kreftcellene, noe som gjør fototermiske behandling potensielt en mer delikat og presis løsning på problemet med kreft.