Digidexo.com

Biokjemi av en lav-karbohydrat diett

For en god stund nå, har populariteten til low-carb dietter eskalerte. De fleste restauranter tilbyr low-carb alternativer og supermarked hyller inneholde et stort antall low-carb produkter. Bokstavelig talt millioner av mennesker er på eller har brukt disse dietter og lav-carb produkter salget er i milliardklassen, men de fleste vet ikke hvordan denne dietten fungerer, og hvis vitenskapen er der for å vise at de er mer effektive enn andre dietter.

Low-carb dietter og Insulin

Lav-carb dietter primært virker gjennom kalorireduksjon og ved å kontrollere frigjøring av insulin inn i blodstrømmen gjennom den begrensende av karbohydrater i kostholdet. Glukose resultater fra nedbryting av mat og kroppen din utgivelser insulin som et svar i samme forhold som glukose den mottar. Insulin hjelper cellene til å absorbere glukose og bruke det som brensel. Insulin har også fører til en redusert evne av kroppens fettnedbrytningsfunksjoner, så vel som fremmer dannelsen av kolesterol i blod, slik at altfor mye skaper forhold som fremmer vektøkning og fedme.

Glucagons

Lavt blodsukker ber frigjøringen av hormonet glucagons, som er blitt funnet å virke motsatt av insulin. Den aktiverer drivstoff sammenbrudd enzymer og hindrer frigjøring av enzymer som lagrer energi (lage fett). Dette er årsaken bak fettforbrenning funnet i low-carb dietter.

Blood Glucose

Karbohydrater, spesielt enkle karbohydrater som raffinert sukker og mel, inneholder høyere nivåer av glukose enn protein av fett gjøre. Dette betyr at flere av dem du spiser, jo høyere blodsukker og insulin nivåer. Low-carb dietter søke å øke utskillelsen av glucagons mens begrense mengden av insulin frigjøres. Ulike dietter avhengige av forskjellige formler av karbohydrater, fett og proteiner for å gjøre dette skje.

Ketose

Svært lav-carb dietter, som Atkins diett, også forsøke å tvinge kroppen inn i en tilstand av ketose. Ketose er når kroppen får en så liten mengde av glukose fra kostholdet ditt som det begynner å slå fett til ketoner som kroppen deretter bruker for drivstoff. Overflødig ketoner blir ikke lagret, men er utgitt på pusten og i urinen.

Vitenskapelige studier

For en lang stund, ble fordelene med ketose i vekttap heftig debattert. Mange bidro de overlegne resultatene av low-carb dietter til overflødig vann vekt eller å kalori begrensning, men i sin studie landemerke 2003, "Termodynamikk og metabolske nytte av Vekttap dietter," Richard Feinman og Eugene Fint viste at ketose gjør faktisk spille en vital del i den økte suksessen til low-carb dietter. De viste også at low-carb dietter er mer vellykket på å redusere kroppsfett enn andre dietter, som lav-fett dietter, og resultere i større vekttap. Denne studien viste at når det kommer til kosthold, det gamle ordtaket "en kalori er en kalori" er ikke sant, og at det å brenne kalorier ved å følge en lav-karbo diett gir bedre resultater. Andre studier, som Greene, Willett, Devecis og Skaf er "Pilot 12-ukers fôring vekttap sammenligning: Lav-fett kontra lav-karbohydrat (ketogen) dietter" funnet samme type overlegne vekttap resultater.