Digidexo.com

Hva Frukt Har gode karbohydrater?

Frukter med lav glykemisk indeks rating på 54 eller mindre regnes gode karbohydrater. Frukter med en middels glykemisk indeks rating på 55-69 er fortsatt anses akseptabelt. Frukter med en høy glykemisk indeks rating på 70 og oppover har en tendens til å bidra til blodsukkersvingninger, med tilsvarende pigger og luller i energinivå. (Se "Glykemisk indeks forklart" i Resources.)

Pome & steinfrukter

Klassifisert som Pome og steinfrukter, følgende har lav glykemisk indeks karakterer, og dermed klassifisere dem som gode karbohydrater: epler, moreller og pærer. Selv aprikoser, fersken og plommer har middels glykemisk indeks karakterer, blir de betraktet bra når det spises i moderate mengder.

Sitrusfrukter

I tillegg til sin høye fiberinnholdet, er hjerte-og kreft-bekjempelse fordeler, grapefrukt og appelsiner rangert som henholdsvis lav og medium på glykemisk indeks, noe som gjør dem gode karbohydrater for slankere.

Meloner

Oppført som akseptable frukter på praktisk talt hver diett plan, cantaloupe og honningdugg har en lav glykemisk indeks rating, plassere dem høyt på listen over gode karbohydrater (se Ressurser).

Tropiske frukter

Mens ikke høyt på listen over gode karbohydrater, bananer, med en lav til middels glykemisk indeks rating, og kiwi og mango, med sine middels glykemisk indeks karakterer, er på den "gode når det spises i moderate mengder listen."

Bær

Jordbær gjør god carb listen, med sin lav glykemisk indeks rating, etterfulgt av druer, med en lav til middels glykemisk indeks rating.