Digidexo.com

Intrahepatisk gallegang kreft behandling

The American Cancer Society sier at intrahepatisk gallegang kreft er en kreft som danner inne i små gallegang grener innenfor leveren. Gallegang kreft forblir sjelden med ca 2000 tilfeller diagnostisert hvert år, ifølge Mayo Clinic. Intrahepatisk gallegang kreft beviser vanligvis asymptomatisk i de tidlige stadier. Behandling for intrahepatisk boks omfatter kirurgi, levertransplantasjon, kjemoterapi, strålingsterapi, fotodynamisk terapi, medisinsk terapi og biliær drenering, avhengig av tumorstørrelsen og typen og graden av progresjon av sykdommen.

Symptomer

Pasienter med intrahepatisk gallegang kreft vil til slutt ha symptomer som inkluderer gulsott eller gulfarget hud, leire-farget avføring, kløe, tap av matlyst, vekttap, feber, frysninger eller mage-og ryggsmerter.

Kirurgi

Operasjonen er utført dersom svulsten er liten og lokalisert. Kirurgen fjerner den berørte del av gallegang å eliminere kreft. Hvis intrahepatisk gallegang kreft har blitt lokalt avansert, da kirurgen må fjerne det omliggende levervev og tilstøtende lymfeknuter også.

Levertransplantasjon

Levertransplantasjon viser et alternativ for pasienter med ondartet gallegangene kan ikke fjernes helt. Disse pasientene motta strålebehandling og kjemoterapi før transplantasjon prosedyre.

Strålebehandling

Ifølge Mayo Clinic, strålebehandling dreper intrahepatisk gallegang kreft ved å bombardere den med radioaktive partikler. Leger kan administrere strålebehandling på flere forskjellige måter, inkludert en ekstern strålebehandling, noe som gir høy dose røntgenstråler til kreft nettstedet; intraoperativt, ved hjelp av en radioaktiv kilde plassert inne i legemet på stedet av kreft; som radioimmunterapi, der radioaktive stoffer, gitt intravenøst, for å reise til området av kreft drepe den og ladet partikkelstråling, der en ekstern maskin sender fokuserte høye energipartikler direkte inn i svulsten for å drepe den. Leger kombinerer ofte strålebehandling med cellegift og noen ganger med kirurgi og transplantasjon. For pasienter som ikke kan ha kirurgi, leger ofte kombinere stråling og kjemoterapi.

Fotodynamisk terapi

I fotodynamisk terapi, leger injisere et lysømfintlig stoff som samler seg i det intrahepatisk gallegang kreft. En laser, innsatt med endoskopi (gjennom et kirurgisk hull i pasientens mage) i gallegang, skinner et lys på den kjemiske forårsaker en reaksjon som dreper kreftceller. Vanligvis er denne behandlingen reservert for pasienter som ikke kan ha en operasjon eller transplantasjon.

Medical Therapy

Medisinsk behandling er reservert for intrahepatic gallegang kreftpasienter som ikke er frisk nok for kirurgi eller har ubrukelige sykdom. Terapien innebærer å plassere en protese eller stent i gallekanalen for å åpne innsnevring forårsaket av tumoren for å tillate galle til avløp. Disse metodene er palliativ; betyr, de lindrer symptomene, men ikke behandle den underliggende sykdom eller forlenge livet.