Digidexo.com

Hvordan diagnostisere Knee Pain

Hvordan diagnostisere Knee Pain


Millioner av mennesker lever med kroniske knesmerter. Kneet er en kompleks felles og det er mange situasjoner som kan forårsake smerter i kneet. Det første trinnet i å håndtere din smerte er å få din tilstand riktig diagnostisert. Personer som er eldre kan bare børste den av som leddgikt. Men knesmerter kan være fra et problem med muskler, leddbånd og / eller sener og ikke nødvendigvis skade på leddbrusken eller bein. En revet leddbånd som ACL trenger en annen behandling tilnærming enn slitasjegikt i kneet. Siden ulike diagnoser krever ulike behandling planer, kan du ikke effektivt administrere din tilstand før du vet den eksakte årsaken. Så snart du oppdager knesmerter, er det best å sjekke med legen din slik at han eller hun kan utføre de nødvendige tester for å finne årsaken til smertene dine.

Bruksanvisning

Vær oppmerksom på dine symptomer

•  Lag en liste over de symptomene du opplever, inkludert når kneet smerte oppstår vanligvis. Prøv å finne ut når symptomene er verre, og når de er bedre. For eksempel er din smerte verre med aktivitet eller virker det verre etter å ha vært inaktiv? Hvilke bevegelser (vridning, bøying eller roterende) øke smerten?

Prøv å beskrive hvilken type smerte. Er det kjedelig og verkende eller er det skarp og knivstikking? Fortell din lege hvis du smerte er nylig eller det har blitt stadig verre i løpet av uker eller måneder.

Vær observant på andre symptomer som nummenhet eller kribling. Legg merke til om smerten er på forsiden av kneet, bak kneet eller på den ene siden. Har din kneet låse eller male? All denne informasjonen vil hjelpe legen din for å finne årsaken hvis din smerte og de mest hensiktsmessige tester for å ha gjort.

Få en fysisk eksamen

Besøk din lege for en fullstendig fysisk eksamen. Hun vil se å se om det er noen hevelse, rødhet eller misdannelse til felles. Din lege vil også teste for ømhet i bestemte områder av kneet samt teste omfanget av bevegelse og styrke. Hun vil ønske å vite om du har opplevd noen nylige feber, vekttap eller andre symptomer som kan være tegn på en sykdom som forårsaker knesmerter.

Legen din vil ta oppmerksom hvis du er overvektig som kan plassere for mye stress på kneet, samt diskutere dine fysiske vaner. Han eller hun vil ønske å vite om du trener regelmessig for å holde kroppen streng og fleksibel. Å vite hva sport og hobbyer du deltar i vil bidra til å finne ut av det er en overdrive skade forårsaker knesmerter.

Under eksamen må du fortelle legen om du nylig har hatt et uhell eller har å gjøre med en gammel skade. Det er også nyttig å ha en liste over noen typer behandlinger du allerede har prøvd og hvorvidt de har hjulpet eller laget din smerte verre.

Ha de nødvendige tester

Får en x-ray er nyttig å fortelle om det er problem med bein eller felles plass. X-stråler kan plukke opp på brudd, svulster eller degenerative forandringer som for eksempel leddgikt.

Å ha en MR vil avgjøre om smertene skyldes en muskler, bløtvev skader eller ligament skader.

Hvis legen mistenker visse typer leddgikt, kan de trekke væske fra leddet som skal undersøkes. Blodprøver kan også være nødvendig for å avgjøre om du smertene skyldes en sykdom heller da en skade.

Tips og advarsler

  • Stopp noen øvelse som forårsaker knesmerter. Hvis din smerte er et resultat av trening eller sport, kan det være noen enkle endringer du kan gjøre til din kropps mekanikk eller teknikk som vil lindre symptomene dine. Snakk med din trener eller coach om dine symptomer.
  • Aldri ignorere smerte. Smerte er et signal fra kroppen om at noe er galt. Jo lenger du ignorerer at smerte verre situasjonen kan bli. Verre kneskaden blir mer involvert behandlingsplanen og utvinning tid vil bli.