Digidexo.com

Spinal Disc Pain Injeksjon prosedyrer

Ryggsmerter er en vanlig helseplage. The University of Washington Medicine nettsiden anslår at opptil 80 prosent av amerikanske voksne har opplevd slike smerter en gang i sitt liv. Det kan utløses av en skade på ryggraden, eller kan være resultatet av en lidelse så som osteoartritt, skiveprolaps eller spinal stenose. Injeksjoner i spinal plater i området for ubehag kan gi midlertidig lindring, samt viktig diagnostisk informasjon.

Pinpointing Pain Source

Enten du konsultere en orthopedist eller en smerte spesialist for rygg eller nakke din smerte, vil den første bestillingen av virksomheten være å få røntgen eller MRI (MRI) i området av ryggraden som synes å være kilden til din smerte. Slike bilder, spesielt MRI, gi leger med en titt på områder der plater vise patologi som indikerer forringelse eller traumatisk skade. Disse bildene har også et innblikk i områder der nervene spennende ryggsøylen blir bragt mot av rygghvirvelstrukturen.

Diagnostisk verdi av injeksjoner

Selv om røntgen eller MRI kan synes å indikere en eller flere plater som kan være årsaken til problemet, kan ingen definitive konklusjoner trekkes fra disse bildene alene. Legen din vil trolig foreslå at du har en rygg plate injeksjon i et forsøk på å bekrefte om den mistenkte plate eller plater er årsaken din smerte. En injeksjon som lindrer smertene dine er ansett som en positiv diagnose at platen er minst delvis ansvarlig for din smerte. Hvis flere plater er injisert, og ingen lettelse er produsert, kan legen din foreslå at andre områder i rygg struktur, slik som fasett leddene, injiseres for å se om lettelse kan oppnås gjennom disse midlene.

Injeksjon prosedyrer

Den generelle overskriften for de fleste spinal injeksjonsprosedyrer er epidural steroid injeksjon (ESI), ifølge nettsiden til Mayfield Clinic. De tre injeksjonsteknikker som faller inn under ESI overskriften er caudal blokk, transforaminal og translaminar. Hver av disse teknikker beskriver tilnærming legen tar ved injisering ryggraden. Forberedelsene til hver enkelt er i utgangspunktet den samme. Du ligger med ansiktet ned på et bord, og området rundt injeksjonsstedet er sterilisert, hvoretter en lokal bedøvelse, slik som lidokain, administreres til nummen området. Ved hjelp av gjennomlysning for veiledning, injiserer legen en nål inn i målområdet, og leverer et sterkt kortikosteroid til området. Hele prosedyren tar bare 10 til 15 minutter, etter som du vil bli observert kort før han ble løslatt for å dra hjem.

Teknikker

I et hale blokk ESI er nålen sprøytes inn i hale kanalen ved foten av lumbalcolumna, ifølge All About Back Pain nettside. For en translaminal, eller translumbar, ESI, er nålen settes inn i epiduralrommet mellom to av ryggvirvlene, mens i transforaminal ESI, er injeksjon gjort nær en nerverot som kommer ut av spinalkanalen og vertebra gjennom en åpning som kalles foramen.