Digidexo.com

Tørket frukt ernæring

Tørket frukt er konsumert i USA med en hastighet på ca 2.38 pounds per person per år (som i 2004), i henhold til Food Institute. Rosiner og svisker er de mest populære typer tørket frukt. Tørket frukt er ofte sett på som et helse snack, rett og slett fordi de er frukt. Mens det er spesielle ernæringsmessige fordeler med å spise tørket frukt, er det noen ulemper. Det er flere ting du bør vurdere før du legger tørket frukt i kostholdet ditt.

Tilsatt sukker

Det finnes ulike måter som du kan tørke frukt. I noen metoder, er frukten tørket uten å legge noe. I andre fremgangsmåter, er sukkere tilsettes. Ifølge Verdens sunneste Foods, tørkede tranebær har ofte søtstoffer lagt til dem under tørkeprosessen. Den eneste måten å være sikker på at du får noe annet enn helsemessige fordeler er å velge bare tørket frukt som ikke har tilsatt sukker.

Konsentrasjon av næringsstoffer

De som tenker på å legge tørket frukt til kostholdet bør vurdere den ernæringsmessige tall for tørket frukt. Tørking gjør at vannet blir tatt ut av frukten. Mens vekten og størrelsen reduksjon, næringsstoffene blir den samme. Verdens sunneste Foods påpeker at en kopp fersk aprikos har 74 kalorier. En kopp tørkede aprikoser har 313 kalorier. Mens noen næringsstoffer forbli, andre næringsstoffer, slik som vitamin C og beta-karoten, går tapt.

Tørkede druer (rosiner)

Rosiner er den mest populære typen av tørket frukt. De kan lett legges til salater og desserter å legge til en søt touch. En kopp steinfrie rosiner har 434 kalorier, men. Mens de er høy i kosttilskudd fiber (5 g per porsjon, 21 prosent daglig verdi), de er også høy i naturlig sukker (86 g per porsjon). Rosiner er en god kilde til jern, fordi de gir 15 prosent av det daglige verdi i hver og en-kopp servering.

Tørket sviske (Svisker)

Svisker er godt kjent som en stor hjelp for fordøyelsessystemet. Det er flere fordeler med å legge svisker til kosthold. En kopp pitted, rå svisker har 418 kalorier. Dette porsjon har nesten 50 prosent av det daglige verdi av kostfiber, med 12 g. De svisker er forholdsvis høy i naturlig sukker, men med 66 g per porsjon. Svisker er en utmerket kilde til vitamin A, med 27 prosent av det daglige verdi per kopp. De har 129 prosent av det daglige verdien av vitamin K og over 20 prosent av det daglige verdi av kalium, kobber og mangan.

Tørket epler

Tørket epler blir stadig mer populært. Dessverre, epler miste mye av deres ernæringsmessige fordeler når de er tørket. En full kopp servering av tørkede epler (uten tilsatt sukker) har 145 kalorier. De er høy i kosttilskudd fiber (5 g, 20 prosent av daglig verdi), men er også høy i naturlig sukker (34 g per porsjon). Tørket epler har bare 6 prosent av det daglige verdien av vitamin B6 og 4 prosent av det daglige inntaket av vitamin C.