Digidexo.com

Matvarer med leucine

Leucin er et vesentlig forgrenet aminosyre og finnes i alle komplette proteiner. Den voksne daglig leucin kravet er 14 mg per kg kroppsvekt. Leucine kan gi noen ekstra helsemessige fordeler.

Historie

Selv om det for tiden ikke er noen fast bevis tilgjengelig, leucin kjent for en potensiell effekt på sentralnervesystemet og tretthet. Det antas at forgrenede aminosyrer er den foretrukne aminosyren i hjernen.

Potensiell

Leucine kan bidra til å forbedre appetitten hos underernærte mennesker og kan også forbedre leverfunksjonen i tilfeller av leversykdom.

Foods høy i Leucine innhold

Leucine er i hovedsak funnet i proteinrik mat, for eksempel egg, kjøtt, fjærfe, meieriprodukter og belgfrukter. Bestemte matvarer svært høye i leucine inkluderer kylling, biff, reker, svarte bønner, yoghurt og cottage cheese.

Matvarer med Minimal Leucine innhold

Mat lavt i leucine inneholde små mengder protein. Disse matvarer inneholder frukt og fruktjuicer, korn og kornprodukter, grønnsaker, kaffe og te, og de fleste karbohydratbaserte snacks, for eksempel pretzels og potetgull.

Måltider høy i Leucine

Noen eksempler på måltider som ville være høy i leucine er bønner og ris, kjøtt lasagne, cottage cheese og havregryn, og biff stroganoff.