Digidexo.com

Når bør du drikke en protein pulver?

Når bør du drikke en protein pulver?


Protein pulver er et populært kosttilskudd. Selv om det ofte brukes av kroppsbyggere og andre mennesker som prøver å bygge muskelmasse, er det også populær som et kosttilskudd med folk som er på lav fett eller lav karbohydrat dietter.

Før trening

Kroppen din trenger drivstoff under en intensiv treningsøkt. Den viktigste drivstoff kroppen din trenger består av karbohydrater. Karbohydrater gir energi til fysisk aktivitet. Folk som prøver å skape muskelmasse trenger også kosttilskudd byggesteiner for å oppnå de ønskede resultater --- og protein er en av de viktigste byggesteinene i muskelmasse. Ved å spise før trening, og får en tilstrekkelig mengde av både karbohydrater og protein, vil kroppen jobbe mer effektivt og har de nødvendige ingrediensene for en bedre trening. Ved å spise på forhånd, er mye av kaloriinnholdet i maten blir brent under treningen, og dermed sikre at liten, om noen, vil bli lagret som fett. Protein pulver kan være en utmerket kilde til lav kalori, lav fett ernæring for en intens trening. Den eksakte mengden av proteinpulver som skal konsumeres, vil avhenge av de proteinnivåer i pulveret, så refererer til forpakningens for å etablere den korrekte mengde.

Etter en treningsøkt

Under en treningsøkt, er liten skade gjort til musklene på cellenivå. Kroppen din trenger protein for å helbrede at skader og for å hjelpe deg å gjenopprette fra treningen. I motsetning til pre-workout ernæring, kan overdreven karbohydrater etter en treningsøkt konvertere raskt til kalorier og fett innskudd. Protein imidlertid direkte bidrar til helbredelse og gjenvinning av muskler og til bygging av muskelmasse. Protein pulver en god lite fett, lite karbohydrat måte å gi dine muskler nok ernæring for sunn trening. Igjen vil den nøyaktige mengden av proteinpulver som skal konsumeres avhenge av proteinnivåer i pulveret. Se alltid etiketten på emballasjen.

Som et kosttilskudd

Folk som er på en lav karbohydrat eller fettfattig kosthold kan ha nytte av protein pulver. Fordi noen lav karbohydrat dietter krever høye nivåer av protein, kan proteinpulver være en god måte å sikre tilstrekkelig ernæring uten å forbruke flere kalorier. Fordi fettfattig diett kan noen ganger begrense forbruket av proteiner fra kjøtt og meieriprodukter, er protein pulver en god måte å få en tilstrekkelig mengde protein. For veganere og vegetarianere, er whey-basert protein pulver en utmerket kilde til supplerende ernæring.