Digidexo.com

Hvordan redusere Computer Anstrengte

Hvordan redusere Computer Anstrengte


Med datamaskiner nå blir brukt til arbeid og rekreasjon, kan du tilbringe mer tid enn noen gang foran en dataskjerm. Ser på en dataskjerm for lengre perioder kan ta sitt toll på øynene og føre til datamaskin-relaterte øyeplager. Hvis du opplever belastningen på øynene, kan øynene bli sår eller sliten, og de kan brenne, kløe eller vann. Det er også vanlig å oppleve tørre øyne, sløret eller dobbelt syn, hodepine, nakkesmerter og følsomhet for lys, ifølge Mayo Clinic. Du kan redusere belastningen på øynene ved å gjøre noen endringer i dine PC-vaner.

Hvordan redusere Computer Anstrengte

•  Plasser skjermen 20-28 inches foran deg, eller om en armlengdes avstand.

•  Plasser skjermen slik at toppen av skjermen er på eller under øyehøyde. Du skal ikke behøve å se opp på skjermen.

Minimer gjenskinn på skjermen. Lukk persienner, flytte lamper eller flytt datamaskinen hvis lyskilder reflekterer ut av skjermen og gjør det vanskelig for deg å se.

Unngå å sitte i en vinkel. Du bør sitte foran skjermen for å redusere belastningen på øynene fra hyppig omstilling.

Plasser papirer som du må ha foran deg på en dokumentholder på samme nivå som skjermen, anbefaler Mayo Clinic. Dette vil holde øynene fra å stadig måtte refokusere.

Ta hyppige pauser når du sitter på en datamaskin. Prøv å ta en kort pause minst hver time, og av og til ser på et langt unna objekt eller nær, rulle eller blinke øynene dine mens du er på datamaskinen.

Gjør en innsats for å blinke regelmessig. Når du er opptatt ved datamaskinen, kan du glemme å blinke på vanlig måte. Dette kan føre til tørre øyne og ubehag.

Hint

  • Over-the-counter øyedråper kan redusere ubehag forårsaket av tørre øyne. Snakk med din øyelege hvis du bruker kontaktlinser eller briller. Du kan være i stand til å få objektiver som er laget for hyppige databrukere.
  • Hvis dine øyeproblemer ikke bedre, bør du oppsøke lege for å utelukke mer alvorlige tilstander som kan forårsake dine symptomer.