Digidexo.com

Negative effekter av kolloidalt sølv

Kolloidalt sølv er vanligvis brukes til å hindre nyfødte fra fangst øyeinfeksjoner. Det finnes imidlertid en rekke selskaper på Internett samt i helse supplement kataloger touting fordelene med kolloidalt sølv. Leger generelt enige om at kolloidalt sølv er trygt i små mengder, men skadelig i store doser, selv om det er noen uenighet om nøyaktig hvor mye er for mye kolloidalt sølv.

Dosering

Den typiske dose av kolloidalt sølv er en ts. per dag. Denne dosen bare inneholder 50 mcg av sølv per porsjon. Mens denne dosen regnes som trygt for tilskudd, er det allerede ca 350 mcg av sølv som vanligvis finnes i mat og vann som vi forbruker på en daglig basis.

Hvis du tar ekstra kolloidalt sølv sammen med det som allerede finnes i ditt daglige kosthold, når inntaket 400 mcg en dag, en dose som fortsatt regnes som trygt. Men, ingen er helt sikker på nøyaktig hvor mye kolloidalt sølv er ansett som giftig. Så lite som 10 mg av kolloidalt sølv har vært dødelig i noen mennesker.

Argyria

Ifølge Dr. Alan Gaby, co-forfatter av "The Natural Pharmacy," argyria kan oppstå når for mye kolloidalt sølv er fortært. Argyria er deponering av sølv inn i de indre organer, vev og hud. Argyria kan slå huden grå eller enda en blå grå når den utsettes for sollys. Dessverre er denne tilstanden permanent.

Nevrologiske skader

Ved ekstremt høye doser av kolloidalt sølv, kan nevrologiske skader oppstå. Symptomer på nevrologiske skader varierer og kan omfatte angst, impulsivitet, irritabilitet, dobbeltsyn, depresjon, hodepine, hukommelsestap og krampeanfall.

Organskade

Kolloidalt sølv har vært knyttet til organskade. Et kapittel fra boken "kolloidalt sølv: Medisinsk Bruk, toksikologi og produksjon" gir mange detaljer om organskade relatert til en overdoser av kolloidalt sølv (se Clear Springs Press nettside i Referanser). Forfatteren, John W. Hill, sier at tester preformed på hunder viste at en overdose av sølv førte til sølvforekomster på lymfeknuter, benmarg og nyrer. Leger som Alan Gaby også advare av denne muligheten.

Aterosklerose

For mye kolloidalt sølv i dietten kan også føre til aterosklerose. Dette er en sykdom som påvirker de store blodkar i kroppen; Det er ofte referert til som herding av arteriene. Den kjennetegnes av fettstriper langs beholderveggene, så vel som av avleiringer av kolesterol og kalsium inne i skip. Åreforkalkning kan føre til hjerteinfarkt, hjertesvikt og hjerneslag.