Digidexo.com

Ernæringsmessige verdien av jordbær

Ernæringsmessige verdien av jordbær


Søte, saftige jordbær har vært kiling smaksløkene i tusenvis av år. Strawberry elskere i USA har tilgang til jordbær hele året, først og fremst fra sommeren avlinger av California og Oregon, og vinter avlinger av Florida. Gode ​​ting, også, nå som forskere har bekreftet at jordbær kan ha en enda større innvirkning på nevrologiske helse. Friske jordbær pakke en så kraftig ernæringsmessig punch at de kan være verdig et annet navn: "hjerne bær."

Kalorier

Det amerikanske Department of Agriculture har etablert, for ernæringsmerking formål, at en kopp friske jordbær tilsvarer 144 gram og er ca åtte store jordbær. En en kopp porsjon gir 46 kalorier, hvorav 28 kalorier kommer fra sukker og 4 kalorier komme fra fett.

Karbohydrater

En kopp friske jordbær gir 11 gram karbohydrater, hvorav 3 gram er kostfiber og 7 gram er sukker.

Vitamin C

Ifølge USDA anbefalinger, bør den gjennomsnittlige voksne etter en 2,000 kalori per dag diett streber etter å forbruke 60 milligram vitamin C hver dag. Jordbær er rike på vitamin C. En kopp friske jordbær gir ca 85 milligram av vitamin C, eller omtrent 140 prosent av anbefalt daglig inntak.

Folat

Folat er en av de vannløselige B-vitaminer som komponerer vitamin B-komplekset. Ifølge National Institutes of Health, hjelper folat produsere nye celler og opprettholde helsen til disse cellene. En kopp friske jordbær gir 34,6 mikrogram folat, eller 9 prosent av USDA daglige anbefalte kvote.

Antioksidanter

Jordbær er en rik kilde til antioksidanter. Antioksidanter er næringsstoffer som bidrar til å forhindre og reparere skader på celler og som kan styrke kroppens immunsystem og selv redusere risikoen for kreft. Basert på en studie publisert i American Journal of Clinical Nutrition, jordbær rangerer tredje på en liste over de 50 beste mat kilder for antioksidanter.

"Brain Berries"

Jordbær kan lett bli kalt "hjernen bær" basert på den nyeste forskningen presentert på tredje Biennial Berry Health Symposium i Monterey, California, i juni 2009 I henhold til disse forskningsstudier, laboratorieresultater bekreftet at eldre voksne som forbrukes jordbær på en jevnlig basis erfaren forbedret hjernefunksjon og hukommelse, sammen med en redusert sats på generell kognitiv svikt.