Digidexo.com

Hvordan Oksidere Glukose

Hvordan Oksidere Glukose


Glukose er en viktig bestanddel av celle respirasjon i menneskekroppen. Ifølge professor Sue Eggling på Clackamas Community College, er celle åndedrett prosessen der energien er hentet fra glukose i karbohydrater og omdannet til en form, gjennom oksidering av glukose, som kroppen kan bruke som drivstoff kilde. Professor Barry Ganong at Mansfield University har kommet opp med en pålitelig metode for å oksidere glukose av en ganske enkel prosess som involverer bare metylenblått og en løsning av mais sirup blandet med natriumhydroksid.

Bruksanvisning

•  Hell 35,6 ml av den inerte oppløsning inn i en av kolbene. Kolben bør være stor nok til å holde på minst 50 ml væske, som den endelige løsningen blir 40 ml.

Kombiner 2-4 ml maissirup og 0,4 ml natriumhydroksid (NaOH) i kolben inneholdende den inerte oppløsning. Omrør grundig i minst 60 sekunder for å sikre at løsningen er skikkelig blandet.

Bruk dråpetelleren for å legge til fire dråper av 0,2 prosent metylenblått inn i løsningen inneholdende det blandede maissirup og natriumhydroksyd.

Omrør blandingen med rørepinnen inntil den blå farging av metylen blå forsvinner. Når den blå farge er forsvunnet, har glukose i maissirup blitt oksidert.

Tips og advarsler

  • For en mer presis oksydasjon av glukose, kan maissirup-natriumhydroksyd-blanding erstattes med 20 ml fem prosent kaliumhydroksyd (KOH) blandet med 20 ml av syv prosent glukose, og mengden av 0.2 prosent metylenblått reduseres til en dråpe .
  • Ikke rist blandingen under reaksjonen. Oksygen kommer inn i reaksjonen vil føre til 0,2 prosent metylenblått for å redusere oksygen i stedet for oksydasjon av glukose.
  • Ikke hold flasken mens du mikser i 0,2 prosent metylenblått eller under reaksjonen. Varmen fra en menneskehånd kan innføre en ekstra variabel til reaksjonen.