Digidexo.com

Ayurvedic behandlinger for akne

Acne har eksistert i århundrer; omtrent hver tenåring er plaget av det, så det er ofte forbundet med de hormonelle endringene som skjer i puberteten. Ofte bare noen få kviser vises, men noen ganger store de kan sprekke og etterlate arr. Mens det er mange kremer og salver, ayurvediske behandlinger for akne er helt naturlig. Ordet kommer fra India, og er en blanding av ordene ayus, liv og veda, kunnskap. Ideen er å blande medisinsk kunnskap og healing med endringer i livsstil å kurere en sykdom.

Buttermilk

Bare vaske ansiktet 3-4 ganger daglig med kulturmelk kan holde ansiktet sunn og skinnende, og bidrar til å rydde opp noen kviser du har.

Indian Plum

Også kalt jambula frukt, du tar en av frøene, legg den i vann og deretter gni det slik at det blir godt fuktet. Etter det, gni den over ansiktet ditt der du har kviser, og de vil etter hvert klare opp.

Pumpkins

Selv om ikke alltid i sesongen, kan en ansikts laget av most gresskar være svært effektiv. Bare la mashed gresskar spredt over ansiktet ditt for ca 15 til 20 minutter, tørk av, vaske ansiktet grundig, og deretter sette sennep eller kokosolje på huden din. Ved å gjøre dette hver dag i en uke, kan du gradvis klare opp alle dine acne.

Appelsiner

Dette er en annen behandling for å prøve når frukten er i sesong. Bare ta appelsinskall og gni den over ansiktet ditt, slik at kviser blir helt gjennomvåt i juice. Gjør dette 3-4 ganger om dagen, og det vil etter hvert redusere akne.

Muskat og Sandalwood

Dette ayurvedisk behandling for akne tar litt mer forberedelse enn noen. Først, få litt vann på den røde sandeltre, og deretter bryte opp litt muskat og mos den i vannet. Etter det, vaske ansiktet med blandingen og det vil fjerne huden og holde den myk og glansfull.

Forbedre Diet

En del av ayurvedisk behandling for akne er å spise riktig, og ikke bare riktig mat, men spiser dem på riktig måte. Først spise maten når det er varmt, og ikke spise før den forrige måltid er helt fordøyd. Ikke feil bland matvarer; for eksempel melk og / eller en fruktsalat bør ikke spises med fisk, og ikke spise for sakte eller for fort. Det er viktig å tygge maten så mye som mulig. Kutt ned på fast food, junk food og fett, og prøver å spise mer bladgrønnsaker. Til slutt, drikke mye vann og juice; fruktjuicer som drue og sitron er best.