Digidexo.com

Alternativ til tannregulering for tenåringer

Alternativ til tannregulering for tenåringer


Tenårene kan være en svært emosjonell tid. Tenåringer sliter med å finne sin plass i verden som de begynner å utforske dating, vennskap og selv oppdage hvem de er eller ønsker å være. Det er viktig for tenåringer til å passe inn, ha de riktige klærne, og har den "ser" for øyeblikket. Å måtte ha tannregulering kan være svært emosjonell for en tenåring, så å finne et alternativ til tannregulering kan ofte hjelpe deres selvtillit.

Hvorfor ha tannregulering

Bukseseler er nødvendig på tenner som er skjeve, overfylt eller forskjøvet. Personer med en overbitt eller underbite, feil kjeve posisjon eller kjeveleddlidelser også kan kreve tannregulering. Dersom disse vilkårene er ubehandlet, det påvirker mer enn en persons utseende. Disse forholdene kan føre til tannkjøttsykdommer, hodepine, øreverk, tannråte, samt problemer med biting og tygging. En kjeveortoped kan diagnostisere tilstanden og anbefaler en plan for behandling for å løse problemet.

Tannregulering for tenåringer

De tradisjonelle metall bukseseler kan virke lite attraktivt for en tenåring, så vel som ubehagelig å ha på. Visse matvarer må begrenses med metall bukseseler og bukseseler krever regelmessige besøk til kjeveortoped for å stramme. Det finnes alternativer til metall bukseseler som bør diskuteres med kjeveortoped. Selv om disse alternativene er gode for noen tannproblemer, er det fortsatt noen diagnoser som krever metall bukseseler for å løse problemet.

Invisalign Teen

Invisalign bukseseler er klare holdere, eller aligners, som rett ut tennene. De kan fjernes for tennene vedlikehold eller munnhygiene. Aligners skiftes hver par uker, og vil gradvis rette tennene uten metall bukseseler. Aligners fjernes for å spise og drikke, så ingen mat må begrenses. Invisalign er alternativer for skjeve tenner, men er ikke bra for tenåringer med alvorlige tannproblemer. Invisalign aligners kan være dyrere enn metall bukseseler.

Språklige Bukseseler

Språklig tannregulering feste til baksiden av tennene slik at de ikke kan bli sett forfra. De er ikke for hver tilstand, for eksempel visse typer biter. Språklig tannregulering kan være dyrt, brakettene kan forårsake smerte hvis de kuttet tungen og tale kan bli påvirket.

Porselen veneers

Porselen skallfasetter kan også erstatte tradisjonelle metall bukseseler. Skallfasetter holde seg til tennene for å fylle hullene og riktige hulrom problemer. Bonding kan også brukes sammen med skallfasetter. De er dyre, men eliminere behovet for å stadig gå til tannlegen.