Digidexo.com

Årsaker til en Øreflipp Bump

Årsaker til en Øreflipp Bump

Humper på øreflippen er sjelden alvorlig og vanligvis går unna uten noen intervensjon. Imidlertid kan disse humper være smertefullt, spesielt for folk som må bruke ørepropper, hodetelefoner eller annet beskyttende hørselsutstyr og andre enheter eller gulvbelegg som går over ørene. Forstå årsakene til øreflipp humper kan bidra til å hindre utbruddet av flere humper i fremtiden.

Hudsykdommer

Sykdommer i hud på øreflippen kan resultere i en øreflipp bump. Epidermoide cyster er små humper som utvikler under huden, og kan flyttes rundt med fingrene og er vanligvis smertefri. Men ifølge Mayo Clinic, epidermoide cyster kan noen ganger bli kreft og krever medisinsk evaluering. Godartede cyster, som talgcyster, kan utvikle seg på øreflippen, noe som resulterer i smerter eller ubehag. Ifølge National Library of Medicine, talgcyster skyldes en samling av døde hudceller og olje produsert i oljekjertlene i huden, og kan utvikle seg på øreflippen eller selv inne i øregangen. Hovne og betente hårsekker på øreflippen kan utvikle seg til en tilstand kalt follikulitt, som også kan resultere i øreflipp humper.

Trauma

Trauma til øreflippen kan resultere i en kul på lobe. Et kutt eller riper på øret kan føre til en øreflipp bump som såret leges. Trauma at resultatene fra et insekt bite eller stikke kan føre til en midlertidig kul på øreflippen som kan bli verre dersom området blir ripete eller gnidd. Skader i øreflippen, som for eksempel å bli slått eller truffet med et objekt kan også resultere i en bump. Forsøk på å pierce øreflippen med ikke-sterilt utstyr kan også resultere i en kul i øreflippen, og kan også føre til infeksjoner, som kan gjøre bump verre. Sette skitne gjenstander inn øreflippen som metallringer, stendere eller barer kan også resultere i øreflipp støt, spesielt hvis elementene er tvunget inn i øreflippen uten noen tidligere piercing hull for elementet for å gå gjennom.

Infeksjoner og Irritanter

Personer med en infisert cyste på øreflippen kan også utvikle et brak; den opprinnelige cyste kan vokse seg større som følge av infeksjonen og bli mer smertefull, hoven og øm å ta på. Follikulitt kan også forårsake infeksjoner på øreflippen, noe som kan føre til øreflipp humper. Overdreven eksponering for solen kan irritere oljekjertlene i huden og resulterer i en kul på øreflipp, spesielt siden de ikke øreflippene er ofte dekket med solkrem i forhold til andre deler av kroppen. Bruk av skjønnhetsmidler som for eksempel ansiktskremer eller såper kan irritere huden av øreflippen i noen mennesker og forårsaker en bump å utvikle seg. I tillegg kan iført øredobber eller andre øret smykker forårsake irritasjoner til øreflippen som resulterer i utvikling av et brak. Personer med kviser på øreflippene kan utvikle støt hvis acne lesjoner er plukket på eller klemt.