Digidexo.com

Hvordan virker en tannlege Drain en byll tann?

Oversikt

Antibiotika Unn Abscess

Etter en innledende vurdering for å verifisere at en tannpine er faktisk knyttet til en byll, kan en tannlege foreskrive kraftige antibiotika for å bekjempe eller i det minste inneholde abscess infeksjon. Fordi en abscess er, i sin mest grunnleggende form, en infeksjon i bløtvevet rundt roten av en tann, kan antibiotika som Augmentin, Amoxicillin eller Penicillin bidra til å inneholde smitte og redusere hevelse inntil en rotfylling kan planlegges og gjennomføres. Fordi abscess er en infeksjon, kan det hovne opp, skape press på tannkjøttet og toothâ € ™ s masse, og forårsake uutholdelig smerte; antibiotikabehandling hjelper typisk redusere hevelse som det hjelper kroppen i bekjempelse av infeksjonen, men det er bare en midlertidig løsning og en rotfylling eller, i ekstreme tilfeller, er nødvendig en utvinning.

Tannleger Bor Into the Tooth

Etter behandling av en byll med antibiotika, vanligvis for to til fire uker, begynner en tannlege en rotfylling prosedyre ved lammende tannen og omliggende tyggegummi i forberedelse til boring. Ved hjelp av en liten dental drill, begynner tannlegen en rotfylling, ved å fjerne infisert, døde og syke masse inne i tannen. Som tannlegen borer bort dette materialet, utsetter han tann passasjer som reiser dypt inn i tannkjøtt; disse lange, smale passasjer er kjent som toothâ € ™ s rot. Selv om tannlegen kan fjerne det meste av toothâ € ™ s masse under boreprosessen, ikke denne hendelsen ikke spesifikt behandle abscess; i stedet, det skaper tilgang til toothâ € ™ s rot der tannlegen bruker svært spesialiserte verktøy for å få tilgang til selve infeksjonen nettstedet.

Tannleger Tøm Abscess

Med toothâ € ™ s masse fjernes og røttene lett tilgjengelig, er tannlegen klart å få tilgang til og tømme byllen. Å utføre denne funksjonen, tannleger eller endodontists (høyt utdannede tannleger som er spesialister på rotfyllinger terapi) bruker en lang, tynn, fleksibel enhet mye som en miniatyr piperenser til å strippe værende rusk og papirmasse fra toothâ € ™ s røtter. Denne lille enheten er spesielt designet for å stikke gjennom kanalene dypt inne i en toothâ € ™ s rot og stikk inn i tannkjøttet. Når tannlegen bruker verktøyet til å fjerne alle barrierer mellom abscess og friluft, innsamling av blod, puss og bakterier som utgjør abscess generelt renne av på egenhånd. Avhengig av tannlege eller endodontist, kan han la abscess å renne i en flere minutter eller noen få timer for å sikre den abscess er fullstendig tømt. Når abscess har ryddet, tannleger vanligvis forsegle den tomme tann med en sement-lignende stoff og passer det med en midlertidig eller permanent krone.

Tannleger må kanskje Lance

Mens rotkanalterapi er ifølge AnimatedTeeth.com, er den foretrukne måten å håndtere abscesser, kan noen spesielle omstendigheter krever en mer umiddelbar reaksjon for å eliminere infeksjon. I tilfeller der en pasient ikke kan vente for rotfylling terapi for å fjerne en svulst, kan en tannlege eller endodontist bruke en lang, hul nål, lik de som brukes til å administrere skudd, for å stikke hull på tannkjøttet og vevet rundt abscess. Når tannlegen får tilgang til infeksjon ved hjelp av en nål, kan han tappe så mye av det som mulig deretter administrere antibiotika for å legge til rette for helbredelse til en rotfylling kan utføres.