Digidexo.com

Fysioterapi for barn med cerebral parese

Cerebral parese er en gruppe av medisinske lidelser som påvirker koordinasjon og kroppsbevegelser. Symptomer på cerebral parese er vanligvis lagt merke til i det første året eller to, eller et barns liv. Ifølge forente Cerebral Parese, er om lag 70 prosent av personer med cerebral parese født med tilstanden. I andre tilfeller kan tilstanden være forårsaket av en hjerneskade under fødselen, andre hjerneskader eller alvorlige infeksjoner. Cerebral parese har ingen kur, men behandling kan hjelpe mennesker med tilstanden blitt mer mobile. I mange tilfeller er fysioterapi en nøkkelkomponent i en behandlingsplan.

Behandlingsstart

Fordi fysioterapi er ofte avgjørende for å hjelpe et barn med cerebral parese maksimere sitt fysiske potensiale, begynner behandlingen ofte umiddelbart etter diagnose. Selv fra en tidlig alder en fysioterapeut kan arbeide med et barn med cerebral parese å utvikle muskler og lære barnet mer effektive måter å balansere og flytte. Hvor ofte en person trenger for å se en fysioterapeut avhenger av alvorlighetsgraden av verdifall. Behandling vanligvis fortsetter i flere år.

Fordeler

Fysioterapeuter arbeider også med pasienter for å forebygge problemer i muskel-skjelettsystemet og muskel kontrakturer, noe som fører til store muskler til å bli stiv og rigid og fast i en unaturlig stilling. I noen tilfeller kan fysioterapeut anbefaler tannregulering, splinter eller andre enheter for å bidra til å maksimere et barns fysisk bevegelse og utvikling.

Terapi Aktiviteter

Aktivitetene og utøver dine fysiske terapeuten bruker avhenger av alvorlighetsgraden av cerebral parese og barnets fysiske begrensninger. For eksempel kan terapeuter arbeide med pasienter for å lære dem å gå eller stå på egenhånd. I tilfeller der mobilitet er begrenset, kan de jobbe med pasienter for å lære dem hvordan du skal bruke en rullestol. Mange ganger terapeuter vil også arbeide med pasienter på øvelser designet for å forbedre spekter av bevegelser og hindre muskelproblemer. Mange fysioterapeuter designe sine øvelser for å være morsomt for barna å holde dem aktive og engasjerte i terapi.