Digidexo.com

Hva slags mat inneholder mye fiber for småbarn

Fem bidrar til å regulere avføring og blodsukkernivået og holde oss mett mellom måltidene. Holde barna friske ved å gi dem masse hel, naturlig mat som inneholder Overflod mengder fiber.

Hvor mye fiber?

Småbarn bør få fiber fra naturlige matvarer daglig. Hvor mye barnet behov avhenger av barnets alder.

Den generelle fiber regel for barn opp til 9 år er 5 gram pluss deres alder i gram. En fire år gammel bør spise 9 gram fiber daglig.

Når barna fyller 9, deres fiber behov øke.

Matvalg

De fleste friske grønnsaker og frukt inneholder rikelig mengder fiber. Husk å la huden på - det er der det meste av fiber er. Jordbær, epler, blåbær, bananer, grapefrukt, appelsiner, pærer, bringebær, avokado, brokkoli, gulrøtter, grønne bønner, erter, mais og squash er alle gode kilder til fiber og andre viktige næringsstoffer som pjokk trenger for å vokse.

Andre gode valg er hele korn i form av brød, frokostblandinger og pasta. Brun ris - ikke hvit - er også en god, barnevennlig valg. Bønner, frø og nøtter gjør for gode high-fiber snacks.

Making Them Eat Det

Fiber er relativt lett å jobbe inn i barnets kosthold. Mens epler er en god kilde til fiber, og legger til næringsrik peanøttsmør som en dip er både morsomt og sunt. Peanøttsmør inneholder ca 3 gram fiber per servering, og i tillegg til de 5 gram fiber finnes i et medium eple, pakker denne enkle snack en kraftig fiber punch for barna.

Nøtter og frø generelt er en flott måte å legge fiber til måltider og snacks tid. Solsikke og gresskarfrø er elsket av barn i alle aldre, og er små nok til å gi avkall choking farer. Prøv å strø solsikkekjerner på yoghurt eller cottage cheese for en velsmakende snack med en ekstra 3-4 gram fiber.

En annen velsmakende idé er å lage roll-ups som barna kan hjelpe med. Prøv hel-hvete tortillas med peanøttsmør, rosiner, frukt skiver, bær eller bananas-- alle er høy i fiber. En annen god idé for måltid tid er å ha barna fylle opp hel-hvete tortillas med magre proteiner, svarte bønner og friske grønnsaker som paprika, selleri, løk og agurk. Dette måltidet er morsomt å lage, morsomt å spise, og flere importantly-- fullpakket med fiber.

Popcorn er også høy i fiber - og moro for barna å spise, med tilsyn, selvfølgelig.

Fordeler

Fiber har mange helsefordeler, og de fleste barn og voksne ikke får nok.

Fra senket forekomst av tykktarmskreft til forebygging av diabetes, er fiber en helse drivkraft. Oppdra barna til å velge fibrøs mat fører dem til en bane av helse som vil vare livet ut.

Mens fiber er kjent for å regulere fordøyelsessystemet, det hjelper også holde barna full etter måltid og snack ganger. Siden fiber bremser fordøyelsen, det holder barna fra overspising junk food, som kan føre til fedme hos både barn og voksen.

Det kan til og med hjelpe til vekttap og styring, samt holde kolesterolnivået lavt. Mens disse problemene ikke kan være til stede hos småbarn, kan fiber gi barna et forsprang når det gjelder ledende sunne, full, aktive liv.

Advarsel

Fiber kan være ubehagelig dersom spist i overkant. Imidlertid er de fleste barna ikke spiser noe i nærheten av sitt daglige anbefalte mengden fiber, så gå over bord er vanligvis ikke et problem.

Hvis barnet ditt har konsumert for mye fiber, kan symptomer som diaré og mageproblemer oppstå. Dette blir lettet når fiberen arbeider seg gjennom barnefordøyelsessystem.