Digidexo.com

Er Tale Stans i småbarn et tegn på autisme?

Tale forsinkelse alene gjør ikke et barn autistisk, selv om det er en av de mest merkbare av alle symptomer på autisme i en pjokk. Det trenger ikke å være en fullstendig mangel på tale, men. I mange tilfeller kan barn med autisme snakke, men med atypiske tale mønstre eller problemer.

Milepæler

En vanlig milepæl å se etter er din pjokk å si minst to til tre ord mellom 12 og 17 måneder. Hun bør også prøve å imitere enkle ord.

Babling

Mangel på babling mellom seks og 11 måneder er en annen potensiell tegn på forsinket språkutvikling som kan være forårsaket av autisme.

Gestikulerer

Småbarn med autisme som har tale forsinkelser vanligvis vil ikke prøve å kommunisere på noen måte, inkludert gestikulerer.

Echolalia

Echolalia er en hyppig forekomst hos småbarn med autisme. Echolalia gjentar ord, uttrykk og selv fullføre samtaler, ofte fra TV eller radio. I noen tilfeller kan echolalia ligne talen som ordene vil være hensiktsmessig til situasjonen.

Samtaler

Selv om en pjokk snakker, kan det bli vurdert en tale forsinkelse dersom barnet ikke kan delta i en samtale. Mange autistiske småbarn har ikke gode oppmerksomhet spenn, spesielt hvis det handler om noe utenfor sitt eget smalt spekter av interesser.

Idiosynkratisk språk

Småbarn med autisme er ofte ute av stand til å forstå betydningen av et ord hvis det ikke bokstavelig. For eksempel, hvis beskjed om å se sine føtter, de vil ofte stirre på sine føtter, ikke forstå at det betyr å se hvor de går.