Digidexo.com

Hva kan forårsake alvorlige hetetokter?

Flertallet av kvinner lider av milde til alvorlige hetetokter på et tidspunkt i livet. Den eksakte årsaken til hetetokter er ukjent, men forskere knytte dem til kjønnshormoner, spesielt under graviditet eller overgangsalder.

Identifikasjon

Hetetokter er beskrevet som rushes varme til overkroppen, noe som kan føre til overdreven svetting. Denne reaksjonen kan vare sekunder eller minutter. Når det skjer om natten, er det som kalles en "night svette."

Betraktninger

Alvorlige hetetokter er ofte led av kvinner som har gjennomgått brystkreft behandling eller de som har en rask overgang fra normal menstruasjon til overgangsalder. De kan oppstå hvis overgangsalder er forårsaket kirurgisk eller kjemisk.

Effekter

Alvorlige hetetokter kan føre til økt hjertefrekvens eller pounding, svette, svimmelhet eller andre reaksjoner som kan forveksles med et hjerteinfarkt.

Forebygging / løsning

Kutte ned på noen aktiviteter eller unngå noen situasjoner kan hindre eller redusere alvorlighetsgraden av hetetokter: røyking, høyt stress situasjoner, alkohol, koffein, krydret mat og sjokolade.

Expert Insight

Forskere har konkludert med at alvorlige hetetokter er knyttet til hypothalamus, regionen i hjernen som styrer kroppsvarme. Ved overoppheting, frigjør hjernen kjemikalier, forårsaker blodkarene til å ekspandere for å tillate frigjøring av overdreven varme, i form av hetetokter.

Misforståelse

Alvorlige hetetokter er strengt tatt ikke et kvinnespørsmål. Menn også oppleve hetetokter når deres testosteronnivåer er redusert ved aldring, tap av testikler eller som et resultat av visse prostatakreft behandlinger.

Fun Fact

Episoder med alvorlige hetetokter vil vare, eller gjenta, til overdreven kroppsvarme er fjernet og normal kroppstemperatur avkastning.