Digidexo.com

Hypoglykemi & Divertikulitt Diet Tips

Hypoglykemi og divertikulitt er forhold som kan utvikle seg fra et dårlig kosthold. Forbruker store mengder sukker, men svært lite fiber kan resultere i mild eller ganske alvorlige tilfeller av hver tilstand. Begge lar seg behandle ved å fokusere på utdanning og gjennomføring av et riktig kosthold. Senke sukkerinntak samt koffein, alkohol og tobakk samtidig øke fiber i kosten er sterkt anbefalt for behandling, samt for å redusere tilbakefall av begge forhold.

Definisjoner

Hypoglykemi er manglende evne i kroppen til å behandle primært store inntak av sukker. Å spise for mye sukker skaper en situasjon der bukspyttkjertelen sender ut for mye insulin i kroppen og blodsukkernivået liggende for lavt. Med høyt forbruk, kan sukker ikke lenger bli brutt ned skikkelig i fordøyelsesprosessen. Symptomer kan være både følelsesmessig og fysisk. Divertikulitt er en tilstand der pouches i tykktarmen eller tykktarmen bule og bli betent. Forstoppelse er vanlig. Smerter og ømhet oppstår vanligvis i nedre venstre side av magen.

Sukker

Forbruker for mye sukker og bearbeidet mat forårsaker begge forhold. Hypoglykemi oppstår med en blanding av store mengder av sukkere (ofte inneholdt i prosessert mat) og høyt forbruk av koffein, alkohol og tobakk. Legg i en stor porsjon stress, og hypoglykemi kan utvikles. Samme gjelder for divertikulitt. Et stort inntak av bearbeidet mat (de fleste inneholder mye sukker), lite eller ingen trening, og svært lite fiber i kosten er vanlige årsaker til denne lidelsen.

Diet

Redusere inntaket av sukker er først på listen til å behandle begge forholdene og deretter å opprettholde generelt god helse. Også redusere koffein, alkohol og tobakk. Økende fiber forbruk er også svært viktig. Spise store mengder bønner, hele korn korn, de fleste frukt og stivelse eller grønne grønnsaker, sammen med å ta noen lege-godkjent gastrointestinal fibertilskudd, skal hjelpe til med behandling av både forhold og bidra til å sikre at de ikke gjentar seg. Øvelsen vil også forbedre fordøyelsen.