Digidexo.com

Emosjonelle tegn på overgangsalder

I tillegg til den selvpålagte bekymring for at kvinner legger på seg når de begynner å vise tegn på overgangsalder og aldring, er kroppens hormoner rasende, skaper ubalanser som påvirker humør og emosjonell helse. Endre energinivå, dårlig konsentrasjon, senket sexlyst og angst er alle emosjonelle tegn på overgangsalder.

Libido

Vaginal tørrhet er et resultat av lavere østrogennivå og kan føre kvinner til å miste interessen for sex, på grunn av smerte involvert og manglende evne til å oppnå orgasme.

Minne

Kortsiktig hukommelsestap er en annen bivirkning av lavere østrogennivå, forårsaker noen kvinner å få panikk når de glemmer viktige ting, for eksempel hvor de parkerte bilen, eller hvorfor de gjorde en telefonsamtale.

Depresjon

Mangel på søvn, forvirring og konstant hetetokter kan bringe på depressive følelser hos kvinner som ikke har utviklet sunne mestringsevne.

Irritabilitet

Redusert serotonin oppstå i noen kvinner i overgangsalderen, som kan forårsake anfall av tristhet og irritabilitet.

Stress

Kronisk stress forårsaket av å prøve å takle de fysiske endringene i overgangsalderen kan føre til høyt blodtrykk og hjertesykdom, forverre symptomene enda mer.

Energi

Energinivået er vanligvis lavere når nattesvette avbryte søvn. Tretthet og lav energi legge til følelser av inkompetanse og lavere selvtillit.