Digidexo.com

Hva er behandlingen for Overproduksjon av østrogen?

Østrogen er ansett som det kvinnelige hormonet selv om både menn og kvinner produserer den. Den er produsert i den adrenale kjertler, eggstokker og fettvev og hjelpemidler i funksjon av kvinnelige reproduksjons. Telleren eller motstridende hormonet østrogen er progesteron. Økningen av progesteron i kroppen reduserer nivået av østrogen og vice versa. Østrogen er et viktig hormon, men overproduksjon av det kan føre til alvorlige problemer for mange kvinner.

Symptomer på Overproduksjon av østrogen

Premenopausale kvinner kan oppleve alvorlige og hyppige menstruasjonssykluser som følge av overproduksjon av østrogen. PMS symptomer som oppblåsthet, humørsvingninger, migrene og ryggsmerter er også symptomer. Det kan føre til mer alvorlige problemer som brystkreft og cyster på eggstokkene.

Hormonbehandlinger

P-piller er vanligvis brukes til å behandle overproduksjon av østrogen. Pillene inneholder hormoner, inkludert progesteron, som lure kroppen til å tro den er gravid. Derfor, p-piller også senke nivåene av østrogen som kroppen produserer. Dette er den vanligste behandlingen for yngre kvinner med alvorlige og hyppige perioder.

For kvinner i overgangsalderen, er hormonbehandling terapi noen ganger brukt til lavere østrogennivå. Dette er ganske enkelt å gi kvinnen passende mengde progesteron hun trenger for å balansere produksjon av østrogen.

Topiske kremer inneholdende progesteron kan også redusere nivået av østrogenhormoner.

Behandling gjennom en sunn livsstil

Lav-fiber dietter har vært knyttet til høye østrogennivå. Kvinner med dette problemet oppfordres til å øke fiberinntaket. Økende aerob aktivitet reduserer nivået av østrogen som produseres. Forbruker en diett rik på fiber og med en vanlig øvelse diett hjelper også kontrollere vekten. Overflødig fett utløser også produksjonen av østrogen, så det er enda viktigere å føre en sunn livsstil.